19 mei, 2017

Verkeersmaatregelen Baloise Belgium Tour 2017

baloise tourJuich je op woensdag 24 mei 2017 je wielerhelden naar de finish van de eerste rit van de Baloise Belgium Tour? Of kom je liever op donderdag 25 mei 2017 naar de ploegenvoorstelling vóór de start van de tweede rit? De politie en organisatie nemen extra verkeers- en veiligheidsmaatregelen om het sportevent vlot en veilig te laten verlopen. Houd rekening met een gewijzigde parkeer- en verkeerssituatie en volg tijdens de wedstrijden steeds de richtlijnen van de politie en seingevers.

Rit Lochristi - Knokke-Heist (178,8 km)

De eerste rit van de wedstrijd brengt woensdag het peloton van Lochristi naar Knokke-Heist. De rennerskaravaan arriveert omstreeks 14.45 uur in Damme. Via de Nieuwstraat, Zomerstraat-West, Schardauwstraat, Gentse Steenweg, Zwaanstraat, Veldstraat en Stationsstraat rijden ze richting Brugge over de befaamde kasseistrook van de Brieversweg. Via de Pijpeweg keren de renners terug naar Damme. Het peloton bereikt een eerste maal de aankomststreep op de Wandelaar in Knokke-Heist, via de de Moerkerkse Steenweg, Vierscharestraat, Vivensteenweg, Kerkstraat, Dammesteenweg, Koolkerkesteenweg, Westkapellesteenweg, Oostkerkestraat, Dorpsstraat, Herenweg, Westkapellestraat, Hendrik Consciencestraat, Polderstraat, Knokkestraat, Rampe, Elizabetlaan, Zeerobbenlaan en Zeedijk-Albertstrand. Hierna volgen twee lokale rondes. De renners rijden via de Bergdreef, Jozef Nellenslaan, Duinendreef, Anemonenlaan, Zeedijk, Parkstraat, Elizabetlaan, Heistlaan en Dudzelestraat richting Oostkerke. In Oostkerke rijden ze opnieuw naar de aankomststreep via de Westkapellesteenweg, Oostkerkesteenweg, Dorpsstraat, Herenweg, Westkapellestraat, Zeerobbenlaan en Zeedijk-Albertstrand. De aankomst is voorzien tussen 16.30 en 17 uur.

Rit Knokke-Heist - Moorslede (196,1 km)

De tweede rit van de Baloise Belgium Tour brengt het peloton van Knokke-Heist naar Moorslede. Na de ploegenvoorstelling op het Maes en Boereboomplein vertrekt de rennerskaravaan omstreeks 12.10 uur richting Oedelem. Ze rijden via de Marktstraat, de Bondgenotenlaan, het Stationsplein, de Koudekerkelaan, de Heistlaan en Knokse Baan naar de Leopoldsvaart-Oost, Koolkerkesteenweg, Dammesteenweg, Kerkstraat, Vivensteenweg, Sijseelsesteenweg, Vierscharestraat, Moerkerkse Steenweg en Pijpeweg voor een korte doortocht in Brugge via de Brieversweg. Daarna volgt de rennerskaravaan de Stationsstraat, Veldstraat, Zwaanstraat, Gentse Steenweg, Schardauwstraat, Zomerstraat-west en Nieuwstraat tot in Oedelem.

Verkeersmaatregelen

Op woensdag 24 mei 2017 is tijdens de doortocht van de renners (± 14.45 tot 17 uur) geen verkeer toegestaan op de Wandelaar, Zeedijk-Albertstrand (van de Zeerobbenlaan tot het Manitobaplein), Zeedijk t.h.v. het Directeur-generaal Willemspark en in de Zeerobbenlaan, Majoor Quaillestraat, Bergdreef (van het Klaprozenpad tot de Jozef Nellenslaan) en Parkstraat. Het is ook niet mogelijk af te slaan naar de Westkapellestraat (vanaf de H. Consciencestraat tot de Herenweg), Hendrik Consciencestraat (vanaf de Pannestraat tot de Westkapellestraat), Polderstraat (vanaf de Knokkestraat tot de Pannestraat), Rampe (vanaf de Elizabetlaan tot de Pannestraat), Jozef Nellenslaan (vanaf de Poststraat tot de Bergdreef), Duinendreef (vanaf de Anemonenlaan tot de Poststraat), Anemonenlaan (vanaf de zeedijk tot het Sint-Michielsplein), Zeedijk (vanaf de Parkstraat tot de Anemonenlaan), Heistlaan (vanaf de Dudzelestraat tot de Elizabetlaan), Dudzelestraat (vanaf de grens met Damme en Brugge tot de Heistlaan) en Oostkerkestraat (vanaf de Dudzelestraat tot de grens met Damme). Op de Elizabetlaan (tussen de Eeuwfeestlaan en Van Cailliedreef) is van 7 tot 21 uur enkel verkeer toegelaten op de rechterrijstrook. Je kan er je wagen enkel parkeren op de linkerrijstrook en dit parallel aan de rand van de rijbaan. Dit gebeurt steeds onder begeleiding.

Tussen 5 en 16 uur is het op woensdag verboden stil te staan en te parkeren op het Sint-Michielsplein Zuid, het Manitobaplein, de Zeedijk (t.h.v. het Directeur Generaal Willemspark en vanaf de Wandelaar tot de Brieshelling) en in de Herenweg (vanaf de Westkapellestraat tot de Dudzelestraat), Westkapellestraat (in de Dorpsstraat tot huisnummer 453 en vanaf de Breed Veertien tot de Hendrik Consciencestraat), Hendrik Consciencestraat, Polderstraat, Rampe, Elizabetlaan (vanaf de Krommedijk tot de Duinbergenlaan), Zeerobbenlaan, Bergdreef (vanaf de Petunialaan tot de Jozef Nellenslaan), Jozef Nellenslaan (vanaf de Poststraat tot de Bergdreef en vanaf de Leeuwerikenlaan tot de Zeerobbenlaan), Duinendreef, Anemonenlaan (vanaf het Sint-Michielsplein tot de zeedijk), Parkstraat en Elizabetlaan (vanaf de Zeerobbenlaan tot de Vandaelelaan). Het verbod is ook van kracht op de parkingterreinen tussen de Petunialaan en Bergdreef.

Op donderdag 25 mei 2017 is tijdens de doortocht van de renners (± 12 tot 12.30 uur) geen verkeer toegestaan in de Bondgenotenlaan, op het Stationsplein en in de Heistlaan. Tussen 9 en 12 uur is er enkel plaatselijk verkeer mogelijk in de Marktstraat, de Vrièrestraat (van de Stadhuisstraat tot de Marktstraat), Hermans-Lybaertstraat (van de Sint-Antoniusstraat tot de Marktstraat) en Stadhuisstraat (van de Molenstraat tot de Hermans-Lybaertstraat). Het eenrichtingsverkeer in de Schardauwstraat, Zomerstraat-west en Nieuwstraat wordt tijdelijk opgeheven tijdens de doortocht van de renners (12.20 tot 12.30 uur).

Op woensdag 24 en donderdag 25 mei 2017 is het verboden stil te staan en te parkeren op het Maes en Boereboomplein, in de Hermans-Lybaertstraat (van de Stadhuisstraat tot de Marktstraat), de Vrièrestraat (van de Stadhuisstraat tot de Marktstraat) en Stadhuisstraat (van de Hermans-Lybaertstraat tot de Marktstraat). Vrijdag 26 mei 2017 is er ook van 7 tot 12 uur een stilstaan- en parkeerverbod in de Marktstraat.

In de Majoor Quaillestraat, op de Wandelaar en de Zeedijk-Albertstrand (vanaf de Zeerobbenlaan tot het Manitobaplein) is het verboden stil te staan of te parkeren vanaf dinsdag 23 mei 2017 om 6 uur tot woensdag 24 mei om 18 uur.

baloise tour

 

 

 

 

 

 

 

 

baloise tour