16 mei, 2017

Sophie Van Biervliet wint haar agegroup in Ironman Mallorca 70.3

sophie van biervlietOp zaterdag 13 mei 2017 heeft onze Sportvrouw van het Jaar Sophie van Biervliet bij de dames van haar leeftijdscategorie de halve Ironman Mallorca 70.3 gewonnen. Ook de Knokke-Heistse Nancy Obreno deed het erg goed in Mallorca en kon na een sterk zwemnummer en met een mooie constante race de tweede plaats in haar agegroup veroveren. Zowel Sophie als Nancy hebben het recht om deel te nemen aan het WK halve triatlon in de USA, maar beiden hebben ‘hun ticket’ niet genomen. ‘De Zwintriathlon gaat voor’, zeggen ze.

Met 3600 triatleten aan de start is de halve Ironman van Mallorca de grootste van de wereld. Onder hen een tiental atleten uit Knokke-Heist. De start en aankomst liggen in Alcudia op het prachtige Balearische eiland. De dag begon met één minuut stilte voor drie triatleten die vrijdag verongelukt zijn op het Spaanse vasteland. Het startschot werd om 8 uur gegeven. De zwemproef is steeds indrukwekkend om te zien. De atleten werden toegeroepen door dikke rijen supporters die tot ver in het ondiepe water stonden.

'Het fietsparcours was fantastisch mooi en op mijn lijf geschreven. Eerst 15 km tegenwind, daarna de berg op tot boven op de Coll de sa Bataia om dan nog 45 kilometer te scheuren door het Mallorcaanse binnenland’, wist Sophie ons te vertellen. ‘Ik heb echt kunnen knallen op mijn fiets en begon zo met een voorsprong aan de loopproef.’ Tijdens het lopen onder een brandende zon kon onze Sportvrouw van het jaar haar voorsprong behouden en kwam zo als eerste over de finish in 4 uur en 55 minuten. Bij de Knokke-Heistse mannen werd vooral uitgekeken naar Sanne Swolfs maar deze moest jammer genoeg stoppen wegens last van een blessure. Eindwinnaar werd de Britse David McNamee en de Duitse Laura Philipp. 'Hoe dan ook, de 70.3 in Mallorca is een zware maar schitterende wedstrijd op een prachtig parcours met duizenden supporters langs de kant van de weg, een echte aanrader zou ik zeggen’, dixit Sophie.

nancy obreno sophie van biervliet