5 juni, 2013 - 31 december, 2014

Nieuwe wiellader voor onderhoud strand

wielladerHet gemeentebestuur heeft een nieuwe wiellader aangekocht voor onderhoud van het strand en om bepaalde evenementen op te zetten en af te breken. Het gaat om een bulldozer van 15 ton met een onderhoudscontract van tien jaar. De levering zal nog een viertal maanden in beslag nemen omdat het voertuig eerst nog een speciale behandeling krijgt tegen het roesten. Een gelijkaardige Volvo-wiellader werd nog maar onlangs door de Technisch Uitvoerende Diensten (TUD) in gebruik genomen.  

 

De wiellader is besteld bij VCM Belgium en houdt een onderhoudscontract in van 10 jaar voor 1.400 draaiuren per jaar. De wiellader kost 263 564 euro inclusief btw. Hierin zijn ook onderstaande opties opgenomen:

-      Radiatoren behandeld met blygold tegen roesten

-      Compleet automatisch smeersysteem in inox (anti-corrosie)

-      Inox remleidingen

-      Extra afkitten van naden en behandelen van elektrische delen met siliconen

-      Een bak 2,6 of 2,8 m³ met gebout onderschroefmes

-      Een uitlaatpijp in chroom met grotere resistentie tegen een hoge uitlaatgastemperatuur

-  Heavy duty aanpassing voor bescherming tegen zout en zand van de cascade verstelvork (onder andere volledig gegalvaniseerd frame en anti-corrosiebescherming van de hydraulische componenten)

 

Het ouderhoudscontract omvat een jaarlijks bedrag van 12 061 euro inclusief btw (7,12 euro per draaiuur zonder btw en op basis van 1.400 draaiuren per jaar).