14 december, 2017

Lezing Tom Van De Weghe: Amerika onder President Donald Trump

tom vandewegheOp vrijdag 22 december 2017 om 20 uur brengt Davidsfonds Knokke binnen de samenwerking Volksontwikkeling (DF & vtbKultuur) niemand minder dan VRT-journalist Tom Van de Weghe naar het Cultuurcentrum Scharpoord voor een boeiende lezing. Van de Weghe was van 2012 tot 2016 VRT-correspondent in de Verenigde Staten.

In 2012 bracht hij als correspondent verslag uit van de presidentsverkiezingen tussen Barack Obama en Mitt Romney. Hij volgde ook de voorverkiezingen in 2016 en trok in het kielzog van de kandidaten Hillary Clinton en Donald Trump. In 2015 maakte hij een rondreis rond Amerika en verzamelde hij getuigenissen van Amerikanen die bereid waren om voor Donald Trump te stemmen. Zijn ervaringen schreef hij neer in zijn boek 'Tom in Alles Staten' (publicatie september 2016) waarin hij rekening hield met de overwinning van Donald Trump. Het worden uiterst boeiende tijden, nu de VS sinds 20 januari 2017 ook een beetje de United States of Trump werden! Van de Weghe brengt ons informatie vanuit de onderbuik van de Amerikaanse samenleving.

Tom van de Weghe neemt de lezing over van de Björn Soenens die oorspronkelijk stond geprogrammeerd. Wegens hoogdringende redenen kon die niet meer aanwezig zijn.