10 juli, 2018

Gouden huwelijksjubileum voor echtpaar Vantoest-Vermeulen

jubileum vantoest-vermeulenOp zaterdag 7 juli 2018 vierden Raf Vantoest en Gerda Vermeulen hun 50ste huwelijksverjaardag. De twee stapten in het huwelijksbootje in Zarren op 11 juli 1968. Schepen Piet De Groote feliciteerde het echtpaar in naam van het gemeentebestuur.

Rafaël Vantoest (roepnaam Raf) is geboren in Werken en groeide op in een gezin met 2 kinderen. Zijn vader was spoorlegger. Toen Raf 3 jaar ouder was, verhuisde het gezin naar Zarren. Hij bracht daar zijn jeugd door en liep er school. Na zijn schoolperiode heeft hij gedurende 2 jaar op de scheepswerven gewerkt in Zeebrugge. Raf werd vrijgesteld van legerdienst omdat hij kostwinner was. Vervolgens heeft Raf 40 jaar gewerkt bij CNH (vroeger Clayson) een firma in landbouwmachines. Daarna ging hij met pensioen.

Gerda Vermeulen is geboren in Zarren. Ze komt uit een gezin met 3 kinderen. Haar vader was fabrieksarbeider. Het gezin woonde in Zarren en Gerda bracht er haar jeugd door en liep er school. Na haar schoolperiode heeft ze 4 jaar bij een apotheker gewerkt. Daarna heeft ze bij ‘Philipps’ gewerkt tot hun eerste kind geboren werd. Daarna nam ze de taak van huisvrouw op zich.

Het paar heeft 2 kinderen en 5 kleinkinderen. Zoon Geert is gehuwd met Els Vandecasteele. Ze hebben 3 kinderen: Charlotte, Louise en Josephine. Dochter Hilde heeft 2 kinderen: Jonas en Sarah.

Raf en Gerda hebben veel gereisd en heel wat gezien van de wereld. Raf was 10 jaar lang actief bestuurslid van “VLAS” (Vlaamse Actieve Senioren), zowel lokaal als provinciaal.