9 mei, 2018

Gouden huwelijksjubileum voor echtpaar Snauwaert-Beausaert

familie Snauwaert BeausaertOp zondag 6 mei 2018 vierden Valère Snauwaert en Lisette Beausaert hun 50ste huwelijksverjaardag in Huyze De Baere in Maldegem. Schepen Jan Morbee feliciteerde er het echtpaar in naam van het gemeentebestuur. Valère en Lisette stapten op 30 april 1968 in het huwelijksbootje in Westkapelle.

Valère is geboren in Knokke op 30 augustus 1941. Hij groeide op in een gezin met 7 kinderen. Zijn vader was landbouwer. Het gezin had een landbouwbedrijf op het einde van de Knokkestraat. Na zijn schoolperiode begon Valère te werken bij zijn vader en oom in het landbouwbedrijf. Hij deed legerdienst gedurende 1 jaar. Na zijn legerdienst werkte hij terug bij zijn vader en oom. Na zijn huwelijk met Lisette baatte hij, samen met Lisette, het landbouwbedrijf van haar ouders verder uit tot aan hun pensioen.

Lisette zag het levenslicht in Westkapelle op 30 december 1945. Ze komt uit een gezin met 2 kinderen. Haar vader was landbouwer. Het gezin woonde in de Roden Ossestraat waar het paar nu woont. Na haar schoolperiode hielp Lisette thuis. Later nam ze met haar man het bedrijf van haar ouders over.

Het koppel reist veel. Ze gaan ook regelmatig naar vergaderingen. Ze zijn lid van OKRA, Landelijke Gilde en Ziekenzorg. Vroeger was Lisette voorzitter van KVLV.