31 oktober, 2018

Diamanten huwelijksjubileum voor echtpaar De Groote-Baert

Gérard De Groote en Jeannine Baert vierden op zondag 28 oktober 2018 hun 60ste huwelijksverjaardag in Tête-à-Tête op de Zeedijk in Heist. De tortelduifjes gaven elkaar het jawoord op 18 oktober 1958 in Heist. Ze kregen ook felicitaties van het gemeentebestuur dankzij schepenen Piet De Groote en Philippe Vlietinck.

Gérard De Groote is geboren in Brugge op 1 oktober 1937. Hij komt uit een gezin met 3 kinderen. Hij heeft zijn jeugd doorgebracht in Heist en liep er school. Zijn vader was visser. Na zijn schoolperiode stapte Gérard in zijn voetsporen. Vervolgens was Gérard 18 jaar lang vissorteerder. Hij werd vrijgesteld van legerdienst.

Jeannine Baert zag het levenslicht in Brugge op 2 september 1937. Ze groeide op in een gezin met 3 kinderen. Het gezin woonde in Heist. Jeannine heeft er haar jeugd doorgebracht. Haar vader was bureauchef bij Glaverbel. Ze volgde naaien met een leercontract. Na haar huwelijk nam ze de taak van huisvrouw op zich.

Het paar heeft 3 kinderen, 6 kleinkinderen, 10 achterkleinkinderen en nog eentje op komst. Zoon Walter is gehuwd met Inge De Backer. Ze hebben 2 kinderen: Thomas en Tinne. Dochter Linda is gehuwd met Paul Monbaliu. Ze hebben 2 kinderen: Davy en Jeffry. Dochter Marina tot slot is gehuwd met Rudy Ackx. Ze hebben een tweeling: Sony en Naika.

Het paar houdt ervan om eens lekker uit eten te gaan. Ze houden van reizen.