27 maart, 2015 - 31 december, 2016

250.000 m3 bijkomend zand voor stranden van Knokke-Heist

zandsuppletieGoed nieuws voor onze badkarhouders die momenteel volop in de weer zijn met de opbouw van hun strandconcessies (zie fotoreportage Anne-Marie Maertens).  Het schepencollege heeft de Tijdelijke Handelsvennootschap Vlaamse Baaien (groep DEME en Jan De Nul) uit Zwijndrecht de toelating verleend om vanaf 20 april tot en met 8 juni maar liefst 250.000 m3 zand op te spuiten op de stranden van Knokke-Heist. De werkzaamheden gebeuren in opdracht van het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) en heeft als doel het veiligheidsniveau van het strand van Knokke-Heist te herstellen na de winterstormen. De werkzaamheden kosten de Vlaamse overheid 4 miljoen EUR.   

 

De toevoer van zand  verloopt via een zandzuiger op zee en wordt met behulp van een persleiding opgespoten op het strand. Bulldozers nivelleren vervolgens de opgespoten zandhopen en herstellen het oorspronkelijke profiel van de strandzone. Op die manier worden de zwakke strandzones beveiligd tegen grote stormen en kunnen badkarhouders en de watersportcentra deze zomer hun strandconcessies opnieuw in optimale omstandigheden uitbaten. 

 

Het gemeentebestuur staat een uitzondering toe op de politieverordening van het geluid zodat de werklui op het strand en op zee permanent een werkregime van 24 uur per dag en 7 dagen per week kunnen aanhouden.

 

zandsuppletie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zandsuppletie