Hinder openbare werken

Rentetoelage Hinder Openbare Werken

In Knokke-Heist kennen we het maar al te goed. Opengebroken straten, slijk aan de voeten, niemand is ermee gediend. En al zeker geen handelaars, want klanten en leveranciers vinden de weg naar uw zaak bijna niet meer, inkomsten dalen, maar uw vaste kosten blijven dezelfde.

Om die moeilijke periode te overbruggen, springt de Vlaamse overheid bij met een rentetoelage. Sinds 1 januari 2011 geldt dat niet langer enkel voor nieuwe overbruggingskredieten, maar ook voor bestaande beroepsleningen.

Wie komt in aanmerking voor de rentetoelage?
De meeste zelfstandigen en kmo’s die duidelijk hinder ondervinden van openbare werken.

Hoe vraagt u de rentetoelage aan?
Dat kan via een eenvoudig aanvraagformulier, dat u hier vindt. Het volledig ingevulde formulier e-mailt u naarhinderopenbarewerken@vlaanderen.be. De aanvraag dient u uiterlijk zes maanden na het beëindigen van de openbare werken in. Binnen de veertien kalenderdagen na de steunaanvraag stuurt u een kopie van de ondertekende financieringsovereenkomst met aflossingstabel naar het Agentschap Ondernemen.

 

Voor meer info over de rentetoelage, de exacte voorwaarden voor het verkrijgen van een rentetoelage en om de folder te downloaden, kunt u terecht op de website:www.vlaanderen.be/hinderopenbarewerken