Deur dicht

 

 

DEUR DICHT?

Bij vaststellingen van inbraak in appartementen wordt geconstateerd dat de gemeenschappelijke toegangsdeur/sasdeur (naast beperkte veiligheidsvoorzieningen van de individuele appartementsdeuren) het meest kritieke en gevoelig punt vormt in de beveiligingsaanpak van appartementsgebouwen.

Op vraag van de Lokale Politie Damme/Knokke-Heist werd door de gemeentelijke preventiedienst een actie uitgewerkt om bewoners van appartementsgebouwen te sensibiliseren. Voor deze actie werden deurhangers aangemaakt, die de bewoners attent moet maken hun tussendeur dicht te doen om het potentiële inbrekers niet gemakkelijker te maken.

Vanaf de tweede helft van de paasvakantie zal er verhoogd toezicht worden uitgevoerd door de gemeenschapswacht en wijkpolitie in een afgebakend gebied tussen het Casino en de Lippenslaan. Deze actie zal, naar de zomer toe, uitgebreid worden naar andere, afgebakende gebieden op basis van objectieve politiegegevens.

De modieus ontwikkelde deurhangers mogen meegenomen worden en kunnen zo een collectorsitem worden. Hierdoor kan de boodschap naar de toekomst toe versterkt worden.

Contact

Preventie de Vrièrestraat 26 Knokke-Heist 8300

Openingsuren

050 630 473 050 630 159  preventie@knokke-heist.be