Werken schoolomgeving De Pluim

Op maandag 6 november 2017 starten de aanpassingswerken om de veiligheid in de omgeving van basisschool De Pluim te verhogen.

In een eerste fase legt de aannemer het tweerichtingsfietspad aan op de bestaande parkeerstrook, ter hoogte van 't Ravotje van de Fos (Smedenstraat 125 tot Jan Devischstraat). Op vrijdag 10 november 2017 moet het werk klaar zijn.
Tijdens de werken zal er op de rijbaan een afgesloten strook voorzien worden met 2 rijen verkeersbakens voor de fietsers. Tijdelijke verkeerslichten zorgen ervoor dat auto's beurtelings kunnen rijden.
Langs beide zijden van de Smedenstraat geldt een parkeerverbod van 't Vaartje tot aan de Jan Devischstraat. De westelijke rijbaan van de Jan Devischstraat ter hoogte van de parking en vluchtheuvel zal afgesloten zijn voor het verkeer. De parking zal wel bereikbaar blijven vanuit de richting van AZ Zeno langs de Graaf Jansdijk.

De tweede fase start op 13 november 2017 en is gepland tot vrijdag 24 november 2017. Vanaf de school tot aan de Jan Devischstraat wordt het bestaande éénrichtingsfietspad omgevormd tot tweerichtingsfietspad. Ook hier zal er op de rijbaan een afgesloten strook voorzien worden met 2 rijen verkeersbakens voor de fietsers. Tijdelijke verkeerslichten zullen het autoverkeer in goede banen leiden.
Langs de zuidzijde van de Smedenstraat zal er parkeerverbod gelden van huisnummer 142 tot aan de Kragendijk. De oostelijke rijbaan van de Jan Devischstraat ter hoogte van de vluchtheuvel zal afgesloten zijn voor het verkeer.

Aansluitend op deze wegwerkzaamheden zullen de nieuwe fietspad- en wegmarkeringen worden aangebracht en de overbodige fietssuggestiestrook worden verwijderd.