Wegwerkzaamheden: Kalvekeetdijk (tussen Natiënlaan en Herenweg)

In het kader van de ontsluiting van het nieuwe ziekenhuiscomplex AZ ZENO langs de Kalvekeetdijk, de aanleg van de nieuwe parking aan de parkbegraafplaats en de bouw van het nieuwe uitvaartcentrum, is men gestart met de definitieve aanleg van de wegenis in de Kalvekeetdijk in het deel tussen de Herenweg en de nieuwe inrit naar de ziekenhuiscampus.

In eerste fase zullen er nutsleidingen aangelegd worden vanaf de Herenweg tot aan de Natiënlaan en aansluitend in het westelijk deel van de Natiënlaan.

Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren is:
- vanaf 6 maart 2017 de Kalvekeetdijk afgesloten tussen de Natiënlaan en de Herenweg;
- vanaf donderdag 30 maart 2017 het kruispunt van de Kalvekeetdijk met de Herenweg (Blue budha) afgesloten voor de aanleg van de riolering op het kruispunt.
Het is de bedoeling dat alle wegwerkzaamheden klaar zijn voor het bouwverlof (juli 2017). Dit onder voorbehoud van goede weersomstandigheden.

Verkeersafwikkeling:
- er is tussen 't Walletje en de Westkapellestraat een tijdelijke omleiding aangelegd, naast de loods van Callant. Op die manier kan iedereen die uit de zone van 't Walletje komt en naar Heist moet, weg via de Westkapellestraat;
- voor de ontsluiting van Knokke en Westkapelle kan er gebruik gemaakt worden van de tijdelijke ontsluitingsweg naast de Helihaven richting Natiënlaan.
- de toegang naar de parkbegraafplaats is verlegd naar de Herenweg.