Vorming in deKunstAcademie

 
  • ·        Basis 1ste graad

 

MuzeDoze voor 6-jarigen: Een doos vol muziekjes! Muziek en ritme in ons hoofd, hart en lichaam… en nog zoveel meer! We spelen op muziekinstrumenten, we maken kennis met de grote componisten en we ontdekken dat “klassieke” muziek best cool kan zijn!

 

MuzeDoze voor 7-jarigen: Stap spelenderwijs de grote muziekwereld binnen!

 

Wil je nu al een instrument leren bespelen? Dat kan een heel schooljaar lang! Je kan kiezen uit accordeon, cello, fluit, gitaar, harp, klarinet, koper, piano, orgel, slagwerk en viool. Als jij ons laat weten wat jouw favoriete instrument is, dan zoeken wij een plaatsje voor je in het uurrooster.

 

LetterDoze voor 7-jarigen: Neem in een leuke sfeer een bad in de gesproken taal!

 

In onze LetterDoze zit luisteren naar spannende verhalen, zelf fantaseren, plezante bewegingsspelletjes en spelen met klanken, woorden en rijmen. Wil en durf meningen en gevoelens uitdrukken, proef van poëzie en leer zelf toneelspelen. Op een leeftijd waarop je er nog heel gevoelig voor bent, verwerf je spontaan een correcte uitspraak.

 

Beeld: Trek mee op ontdekkingstocht naar kleur, vorm en volume van de dingen rondom je!

 

Doe nieuwe ervaringen op en experimenteer met allerlei materialen: tekenen, schilderen, collages maken, vormen in de ruimte … We doorbreken stereotiepe ideeën en zetten je aan om de dingen te leren bekijken en weer te geven zoals ze er “in het echt” uitzien.

 

Natuurlijk doe jij dit op je eigen manier, in je eigen tempo en met je eigen verbeelding. Ons atelier vormt dan ook een uitstekende aanvulling op de plastische opvoeding in het dagonderwijs!

 

  • ·        Basis 2de graad en 3de graad

 

Muziek: Laat je bijten door de muziekmicrobe!

 

Eenmaal de muziekmicrobe je vast heeft, laat hij je nooit meer los. Schrijf je dus vlug in in onze lagere graad! Het eerste jaar krijg je twee lessen notenleer per week; vanaf het tweede jaar mag je ook op het instrument van je keuze of met zang aan de slag! In onze klassieke afdeling kun je kiezen uit maar liefst 19 instrumenten.

 

Is klassiek je dada, dan kun je uit maar liefst 19 instrumenten je keuze maken. Ben je meer gebeten door rock, pop, funk, jazz, blues, reggae…? Dan kun je in de lagere graad meteen aan de slag op bas, slagwerk, gitaar, piano, saxofoon of zang. Alle info in deKunstAcademie!

 

Podiumkriebels: Aand8! Hou je van toneel en wil je graag op een podium staan?

 

Ben je creatief met letters, woorden en zinnen? Dan kan je terecht bij onze podiumkriebels! Zet je verbeelding om in woorden, ontdek hoe je met woorden kan spelen en speel met je expressie… In podiumkriebels leer je omgaan met taal en ontdek je de basis van toneelspelen.

 

Beeld: Trek mee op ontdekkingstocht naar kleur, vorm en volume van de dingen rondom je!

 

Doe nieuwe ervaringen op en experimenteer met allerlei materialen en technieken: tekenen, schilderen, collages, vormen in de ruimte … We doorbreken stereotiepe ideeën en zetten je aan om de dingen te leren bekijken en weer te geven zoals ze er “in het echt” uitzien.

 

Natuurlijk doe jij dit op je eigen manier, in je eigen tempo en met je eigen verbeelding. Ons atelier vormt dan ook een uitstekende aanvulling op de plastische opvoeding in het dagonderwijs!

 

 

 

  • ·        1e, 2e en 3e graad secundair

 

 

 

Muziek: een hapklaar aanbod voor jongeren!

 

Maak op een levendige en eigentijdse manier kennis met de taal van de muziek in al haar aspecten: zingen, schrijven, horen…  In de notenleerlessen besteden we ook veel aandacht aan het goed leren samen zingen en musiceren. Instrument- of zangles krijg je in kleine groepjes van drie of vier leerlingen met veel aandacht voor jouw individuele traject.

 

Is klassiek je dada, dan kun je uit maar liefst 19 instrumenten je keuze maken. Ben je meer gebeten door rock, pop, funk, jazz, blues, reggae…? Speel in je een groepje, maar mis je de begeleiding van professionele muzikanten? Heb je hulp nodig bij het sleutelen aan je eigen songs? Dan kun je in de lagere graad meteen aan de slag op bas, slagwerk, gitaar, piano, saxofoon of zang. Alle info in deKunstAcademie!

 

Woord: Spelplezier en verbeelding!

 

Hoe bouw je een personage op? Hoe maak je een scène spannend? Hoe word je een ‘authentieke’ toneelspeler? Leer toneelspelen in groep, oefen in improvisatietechnieken en steek korte scènes in elkaar.

 

Musical: Voor geboren performers!

 

Heb je je diploma notenleer al op zak en ben je klaar voor je eerste musical? Dan is deze opleiding je op het lijf geschreven! Twee uur per week leer je alles over zang, dans en drama en proef je van alle stijlen en genres. Na een paar maanden schitter je al in een prachtige musicalvoorstelling. Een unieke cursus!

 

Beeld: Kunst en jongeren hebben elkaar heel wat te vertellen!

 

In onze middelbare graad word je geconfronteerd met een explosie aan ideeën, stijlen en stromingen. Kunst maken is een experiment, een avontuur, het verkennen van grenzen. Deze belevenis mag je niet missen!

 

 

 

  • ·        Extra enkel voor secundair 2de graad en 3de graad

 

 

 

Cabaret&Comedy: Heb jij een talent om mensen te laten lachen of te ontroeren?

 

Vanaf 15 jaar

 

Voel je de drang om een publiek te entertainen? Zit je boordevol ideeën, maar weet je niet hoe je ze kwijt kan op een podium? Dan is cabaret en comedy iets voor jou! Stand-up comedy, conference of pure nonsens: in een driejarige opleiding leer je welke cabaretvorm het beste bij jouw persoonlijkheid past. We vertrekken vanuit jouw eigen materiaal en herwerken het tot grappige of pakkende teksten die een breed publiek kunnen raken. Een unieke kans om te tonen wat er echt in je zit!

 

Digital Arts: Laat je onderdompelen in een virtuele wereld met eindeloze mogelijkheden!

 

Ben je geboeid door digitale beelden? Wil je tekeningen en foto’s digitaal leren omzetten en bewerken? Wil je digitaal fotograferen, eigen beelden inscannen en spelen met tekst, kleur, textuur en beweging? In ons atelier staan computers, scanners en digitale apparatuur op jou te wachten!

Contact

MAAK, Open Academie voor Kunsten Van Steenestraat 9 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050 63 08 50  maak@knokke-heist.be http://maak.knokke-heist.be