Tis : vervangen van loden leidingen

Tip: vervang loden leidingen tijdens grote verbouwingen

Ons drinkwater is van goede kwaliteit.  Om dat zo te houden, wil de overheid zoveel mogelijk af van loden waterleidingen.  Door deze leidingen kan er namelijk lood – weliswaar in zeer geringe hoeveelheden – in het drinkwater terechtkomen.  Het gezondheidsrisico van loden drinkwaterleidingen is klein, maar toch is het verstandig om deze te vervangen.  De Gezondheidsraad adviseert ouders van kinderen tot één jaar om geen drinkwater uit loden leidingen te gebruiken voor flessenvoeding.

Indien uzelf grondige verbouwingswerken uitvoert aan uw woning raden wij u aan contact te nemen met de technische dienst van het Gemeentelijk Waterbedrijf. Tijdens uw verbouwingswerken kan de loden huisaansluiting vanaf de straat tot aan de watermeter best vervangen worden.  Deze werken worden uitgevoerd door de werklieden van het Gemeentelijk Waterbedrijf en worden volledig gratis uitgevoerd.

Bij wegeniswerken en renovatiewerken worden door het Gemeentelijk Waterbedrijf systematisch alle loden huisaansluitingen vervangen door een kunststoffen aansluiting, vanaf de hoofdleiding tot aan de watermeter.

Contact

AGSO - Waterbedrijf T Walletje 104 bus 101 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050 44 25 00 050 44 25 20  waterbedrijf@agsoknokke-heist.be http://agsoknokke-heist.be/waterbedrijf.aspx