Technische richtlijnen voor uw binneninstallatie

Technische richtlijnen voor Uw binnenhuisinstallatie

Sinds een tweetal jaar is er een nieuw drinkwaterdecreet in Vlaanderen. Dit bepaalt onder andere dat wij verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van het drinkwater tot aan het meest gebruikte tappunt, meestal de keukenkraan. Dus ook een deel van leidingen binnen tot aan de keukenkraan vallen onder onze verantwoordelijkheid. Dit zijn de leidingen in de straat tot aan de watermeter bij jullie thuis. Voor de verdere leidingen binnenshuis zijn jullie natuurlijk verantwoordelijk.

Om een goede kwaliteit van het drinkwater te hebben is het noodzakelijk dat de leidingen binnenshuis aangelegd worden volgens bepaalde richtlijnen. Deze richtlijnen bestonden al van vroeger en zijn nu gemoderniseerd. Dit omhelst vooral de installatie van terugslagkleppen volgens de richtlijnen. Ook moeten de drinkwaterleidingen strikt gescheiden zijn van leidingen met andere waters (oa. regenwater of putwater). Wel zijn er verschillende mogelijkheden om, bij gebrek aan ander water, toch uw aftappunten van ander water verder te gebruiken.

Nieuw is wel dat de watermeterinstallatie pas zal worden opgedraaid nadat de binnenhuisinstallatie werd goedgekeurd en het keuringsattest bij ons is afgeleverd. Deze keuring gebeurt door een bevoegd keuringsorganisme, zoals dit ook gebeurt voor jullie electriciteitsinstallatie. Niet vergeten dat ook een plan van je installatie nodig is.

Dit reglement beschrijft onder meer waar en hoe wij de watermeterinstallatie zullen plaatsen. Opgelet een watermeterinstallatie vraagt plaats. Wij hebben hiervoor een ruimte nodig van 1,20 m op 40 cm per watermeter.

Neem gerust met onze Technische Dienst kontakt om uw situatie te bespreken of bezoek onze website voor alle informatie.

Contact

AGSO - Waterbedrijf T Walletje 104 bus 101 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050 44 25 00 050 44 25 20  waterbedrijf@agsoknokke-heist.be http://agsoknokke-heist.be/waterbedrijf.aspx