Sint-Jozefslyceum uitgeroepen tot Olympiadeschool

Samen met nog 13 andere secundaire scholen in Vlaanderen werd het Sint-Jozefslyceum uit Knokke-Heist zopas uitgeroepen tot ‘olympiadeschool’ voor de periode 2014-2016.

 

Deze titel wordt toegekend aan scholen die voldoen aan drie vereisten. De eerste is dat de school gedurende drie opeenvolgende jaren moet deelnemen aan de vier olympiades natuurwetenschappen (biologie-, chemie-, fysica- en juniorolympiade). De tweede voorwaarde is dat die school gedurende deze periode elk jaar minstens één leerling in de tweede ronde moet hebben van één van de vier vermelde olympiades natuurwetenschappen. Tot slot moet de school gedurende minstens één jaar minimaal één leerling hebben die zich plaatste voor een finale biologie, chemie of fysica.

 

Aangezien het Sint-Jozefslyceum aan al deze criteria voldeed, mag zij twee schooljaren lang de titel van  ‘Olympiadeschool  Natuurwetenschappen’ dragen. Op de foto: enthousiaste wetenschappers die dit jaar deelnamen aan de diverse olympiades voor natuurwetenschappen met hun leerkrachten en directeur Jan De Groote.