Rik Verheye in 'De stier van Pamplona'

 

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 mei krijg je de unieke kans om de Knokse acteur Rik Verheye nog eens aan het werk te zien op scène en dat in zijn geboortestad,
Knokke-Heist. Meerbepaald in de komische toneelvoorstelling 'DE STIER VAN PAMPLONA' die hij samen geschreven en in elkaar gebokst heeft met zijn teerbeminde vriendin Anouck Luyten. Het resultaat is een levendige, dynamische voorstelling (Lachen, gieren, brullen). 
 
DE STIER VAN PAMPLONA
 
Een (klein-vracht-) wagenspel in drie bedrijven. Sinds 1591 worden er door de straten van het Spaanse Pamplona stierenlopen gehouden. Tijdens deze jaarlijkse traditie worden er honderden, vaak dronken, jongemannen achternagezeten door zes gitzwarte stieren die hen recht de plaza de toros indrijven. Het spektakel duurt vaak niet langer dan drie minuten. Drie minuten waarin ze op leven en dood trachten op te boksen tegen de brute kracht van de beestachtige bulldozers. Hun doel: hun mannelijkheid bewijzen tegenover hun geliefden. Jaarlijks vallen er honderden gewonden en tientallen doden. Olé!!!
In De stier van Pamplona maakt het koppel, Kris en Dorien, een tussenstop met een volgeladen verhuiswagen in een open veld. De plek waar het ooit begon. De stier van Pamplona is een feestelijke voorstelling over de kunst van het afscheid nemen. Over het minieme verschil tussen verrassen en verassen. Over praten en niks zeggen. Over zwijgen en er BOENK opzitten. Over de schuldvraag van het bedrog, het hoederecht van de eettafel, het getrappel van de stier, vergeven en vergeten en loze beloftes. Dat belooft. Olé!!!
 
Tekst & spel: Anouck Luyten (o.a. Het Toneelhuis, Het Paleis) & Rik Verheye (o.a. FC Bergman, NTGent, Het Toneelhuis, Het Paleis, Theater Malpertuis)
Met steun van Het Paleis en Knokke-Heist.
 
Rik heeft de laatste jaren na zijn afstuderen aan Studio Herman Teirlinck vooral veel televisiewerk & Film gedaan (o.a. 'Adem', 'Ella', 'Crème de la Crème', 'Danni Lowinski', etc.) Momenteel werkt hij aan een eigen televisiereeks voor VTM. Dit najaar speelt hij één van de hoofdrollen in de film van Stany Crets en zal hij weer te zien zijn in verschillende tv- en theaterproducties. (waaronder ook in Knokke met 'De Gehoornden' van Fc Bergman & Het Paleis).
 
Prijs: € 10 / € 9 kortingskaarten / € 7 Uitpas, BILL