Kings of Golf


Na een succesvolle eerste editie waarbij meer dan 3000 golfliefhebbers present tekenden, zal Kings of Golf by Optima dit jaar plaatsvinden op zondag 5 oktober. Een exhibitietornooi in de Royal Zoute Golf Club. De formule blijft dezelfde als in 2013: Nicolas Colsaerts zal het op een speciale baan met 10 holes opnemen tegen twee andere toppers uit het professionele golfcircuit. De winnaar van elke hole wint een geldsom en na afloop van de wedstrijd schenkt elke speler zijn totale winstbedrag aan een goed doel dat hij zelf heeft gekozen. Een heel bijzondere wedstrijd dus, die het publiek van heel nabij zal kunnen volgen.

 

Onze nationale golftrots Nicolas Colsaert neemt het dit jaar op tegen de Spaanse José Maria Olazábal (48). Geen onbekenden want hij won tweemaal de US Masters, de eerste keer in 1994 en in 1999 een tweede keer, na een lange afwezigheid uit het golfcircuit. In 2012 leidde hij het Europese Ryder Cup-team naar de overwinning met 14 ½ – 13 ½, een comeback die de geschiedenisboeken zou halen als het ‘Mirakel van Medinah’.

 

Sam Torrance zal eveneens deelnemen aan deze tweede editie. De Schot maakt al sinds 1970 deel uit van het professionele golfcircuit en kan een indrukwekkend palmares voorleggen. In 1985 maakte hij de winnende putt voor Europa in de Ryder Cup en haalde zo, voor de eerste keer in 25 jaar, de overwinning binnen voor het Europese team.

 

Een toernooi voor het goede doel
Het evenement start om 14 uur met een live clinic aan de eerste hole waar de drie spelers hun golftalent zullen demonstreren aan het publiek. De wedstrijd zelf begint om 14u45. 

 

Tickets voor Kings of Golf by Optima zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via de website www.kingsofgolf.be of via de Facebook fanpagina.