Iedereen GENiaal

Van 13 juli tot 14 september 2014 strijkt de 53ste editie van het Cartoonfestival neer in Knokke-Heist. Het festival is helemaal gratis en pakt dit jaar uit met 'Iedereen GENiaal’, een thema dat verwijst naar de genetica. Dit wetenschappelijke thema wordt op een unieke, humoristische manier benaderd en ontwikkeld in samenwerking met de KU Leuven. 

 

Genetica is vandaag een bijna alledaags onderwerp geworden, of het nu gaat over de preventieve borstamputatie van Angelina Jolie of de sleutel biedt tot het vinden van de dader in een misdaadserie. En ook cartoons zijn een deel van ons dagelijks leven, als illustratie in magazines of kranten.

 

De interactieve tentoonstelling brengt ongeveer 400 cartoons van de hand van onder meer Lectrr, Zaza en Eva Mouton. Bezoekers ontdekken doorheen de verschillende themakamers dat ons DNA eigenlijk een genetisch paspoort is. We dragen allemaal een chromosomenbibliotheek mee die ons mens-zijn bepaalt en die geheimen bevat die we misschien niet per se willen of hoeven te ontrafelen.

 

Naast de thematentoonstelling zijn de geselecteerde cartoons van de Gouden Hoed en Press Cartoon Europe & Belgium eveneens te bezichtigen in het strandpaviljoen. De winnaars van deze befaamde wedstrijden worden tijdens de opening van het festival in de bloemetjes gezet. 

Meer info: www.cartoonfestival.be 

Contact

Beeldende Kunsten Meerlaan 32 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

+32 50 630 430 +32 50 630 429  beeldende.kunsten@knokke-heist.be