Brandweer - wagenpark - Mercedes sprinter-Strobel ambulance 3

MERCEDES SPRINTER-STROBEL AMBULANCE

Bouwjaar: 2004
In dienst: 7 februari 2005
Merk-type:
Mercedes Sprinter-Strobel
Kenteken: SWF-481 (326003)
Bezetting: 2 personen
Doel: Vervoer van zieken en slachtoffers van ongevallen
Uitrusting:
* navigatiesysteem
* achteruitrijdcamera
* GSM
* semi-automatische defibrillator
* reanimatietas
* suction unit op lading
* verbandkoffer
* dokterskoffer
* spalken en vacuummatras
* allerlei klein materiaal
* 2 zitplaatsen
* 1 brancard Spencer op zweefplateau
Opmerking: ambulance 326003 wordt gebruikt bij mug-interventies en heeft tevens ook een propaq-monitor
 
     
     

Deze ambulance is in dienst gekomen op 7 februari 2005 ter vervanging van de Peugeot Boxer ambulance. Nieuw in deze wagen is een navigatiesysteem die gestuurd kan worden via de centrale en dit door middel van een Skylink systeem. Het is een 8-kanaals ontvanger systeem met fleet manager module en kleurenscherm waarop ook de achteruitrijdcamera is aangeschakeld. (Bedoeling is om ook de 2 andere Mercedes-Strobel ambulances met dit systeem te voorzien.)
Iets afwijkend tegenover de 2 andere ambulances, zijn de blauwe lichten die nu uit LED's bestaan. Die LED-technologie is er voornamelijk om de batterijen niet te zwaar te belasten (veel minder stroomverbruik).

Contact

Brandweer Brandweerstraat 7 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050 68 19 20

Nu de brandweer al een tijdje overgegaan is naar de Hulpverleningszone 1, is ook het rechtstreeks telefoonnummer van de post Knokke-Heist gewijzigd (http://www.knokke-heist.be/nieuws/nieuwe-nummers-brandweer). Je kunt de brandweerpost in de Brandweerstraat 7 in Knokke voortaan bereiken via T 050 68 19 20. Hier kun je terecht met vragen over preventie of administratieve vragen. Voor dringende vragen bel je uiteraard steeds naar het noodnummer 112. Meer info over de hulpverleningszone en de post Knokke-Heist vind je op de website www.zone1.be of www.zone1.be/posten.

Gerelateerde inhoud