.be Creative: de nationale wedstrijd die creatieve jongeren in de kijker zet op de Wereldtentoonstelling in Milaan

De nationale wedstrijd .be Creative mikt op creatieve jongeren van 18 tot 35 jaar die een unieke uitdaging willen aangaan en hun ideeën willen concretiseren. De wedstrijd wil creativiteit en ondernemersgeest stimuleren en geeft jongeren de kans om hun talenten te tonen op de Wereldtentoonstelling in Milaan in 2015. Er zijn intussen al verschillende creatieve projecten ingediend, die stuk voor stuk kans maken op een plaats onder de prototypes in het Belgische paviljoen in Milaan. Heeft ook u een innovatief idee? Schrijf u dan snel in! Dat kan nog tot 15 oktober 2014.

 

Inschrijven?

 

Jongeren tussen 18 en 35 jaar kunnen zich alleen of in groep inschrijven via de website www.be-creatieve.be. De kandidaten moet een origineel en realiseerbaar product of dienst uitdenken om België in de kijker te zetten aan de hand van minstens twee expertises.

 

Het is dus niet noodzakelijk dat de deelnemers een afgewerkt product indienen. Integendeel, de organisatie helpt de geselecteerde kandidaten om hun idee te concretiseren dankzij een aangepaste en professionele omkadering om zo uiteindelijk tot een prototype te komen. Dankzij deze buitengewone kans kan de jongere kennismaken met toekomstige partners, zijn netwerk uitbreiden, de basis leggen voor een professionele toekomst en ervaring opdoen.

 

Grote winnaar

De prototypes worden tentoongesteld in het Belgische paviljoen tijdens de Wereldtentoonstelling in Milaan van 1 mei tot 31 oktober 2015. Er wordt een grote winnaar gekozen die uitgenodigd wordt voor de opening van de vitrine als ambassadeur van de jonge creatieve Belgische ondernemerssector.

 

Partners

De wedstrijd be. Creative wordt georganiseerd door ASBL Besace, in samenwerking met Unizo, UCM en NSZ, met de steun van de FOD Buitenlandse Zaken, de FOD Economie en andere publieke en private partners.