Aanbod vrijetijdsdiensten

De vrijetijdsdiensten: Cultuurcentrum Knokke-Heist, Bibliotheek Scharpoord en Museum Sincfala hebben binnen hun reguliere aanbod ook activiteiten die ze graag aanprijzen aan 3e graad secundair en dit aan een verminderd tarief.

  1. Doelstelling

  • Dit zorgt voor een minder “schools gevoel” en zo hopen we dat jongeren (17-18 jarigen) zich meer en meer in het avond/volwassen circuit begeven.

  • Ze komen terecht in een heel ander sociaal leven (niet-schools) en leren cultuur, erfgoed, literatuur, muziek en sport op een andere leukere wijze kennen.

  • De leerkracht kan deze activiteit al dan niet koppelen aan schoolse opdrachten (verslaggeving enz.) maar is daar uiteraard vrij in.

Wij stellen ons aanbod in “the picture” en “open” voor schoolgroepen vooral uit eigen gemeente en omgeving. Op dit aanbod wordt via de leerkracht van 3e graad vooraf ingeschreven en is zelfs voor sommige activiteiten gratis of aan verminderd tarief.

  1. Systeem

De organiserende leerkracht neemt eerst contact met de organisatie van de gewenste activiteit om te zien of er nog mogelijkheid is tot inschrijving. De inschrijving op dit aanbod gebeurt dan via een lijst met de namen van de leerlingen, ondertekend door directie en betaalt hiervoor € 5/ leerling, op voorhand. Uitgenomen de activiteiten die sowieso al gratis zijn (vb. Zondag Babbels).

  1. Scholenaanbod

Bibliotheek

BibBabbels
Elke eerste zondag van de maand organiseert de bibliotheek van 10 tot 12 uur een lezing rond boeken, film of muziek. Leerlingen zijn van harte welkom.

Programma:

4 november: regisseurskoppel Kaat Beels en Nathalie Basteyns

2 december: Geert Brabant over fado in de Lage Landen

3 februari: Lies Van Gasse over poëzie en graphic poems

7 april: auteur Margot Vanderstraeten

5 mei: thrillerauteur Jo Claes

Cultuurcentrum Scharpoord

Als school kan je ook een keuze maken uit het aanbod van de avondvoorstellingen en dit aan €5. Naar de maandagavond film kom je als school aan €1.
De lijst vind je terug op de website cultuur.knokke-heist.be.

Sincfala, Museum van de Zwinstreek

Eventuele deelcollecties (munten, oude postkaarten, affiches, foto’s en briefkaarten) die ze kunnen openzetten voor scholen.

Info: Museum Sincfala 050 530 730 – sincfala@knokke-heist.be

 

 

 

 

 

 

Contact

Cultuurcentrum Maxim Willemspad 1 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

+32 50 630 430 +32 50 630 429  cc.ticket@knokke-heist.be