Aanbod vrijetijdsdiensten

De vrijetijdsdiensten: Cultuurcentrum Knokke-Heist, Bibliotheek Scharpoord en Museum Sincfala hebben binnen hun reguliere aanbod ook activiteiten die ze graag aanprijzen aan 3e graad secundair en dit aan een verminderd tarief.

  1. Doelstelling

  • Dit zorgt voor een minder “schools gevoel” en zo hopen we dat jongeren (17-18 jarigen) zich meer en meer in het avond/volwassen circuit begeven.

  • Ze komen terecht in een heel ander sociaal leven (niet-schools) en leren cultuur, erfgoed, literatuur, muziek en sport op een andere leukere wijze kennen.

  • De leerkracht kan deze activiteit al dan niet koppelen aan schoolse opdrachten (verslaggeving enz.) maar is daar uiteraard vrij in.

Wij stellen ons aanbod in “the picture” en “open” voor schoolgroepen vooral uit eigen gemeente en omgeving. Op dit aanbod wordt via de leerkracht van 3e graad vooraf ingeschreven en is zelfs voor sommige activiteiten gratis of aan verminderd tarief.

  1. Systeem

De organiserende leerkracht neemt eerst contact met de organisatie van de gewenste activiteit om te zien of er nog mogelijkheid is tot inschrijving. De inschrijving op dit aanbod gebeurt dan via een lijst met de namen van de leerlingen, ondertekend door directie en betaalt hiervoor € 5/ leerling, op voorhand. Uitgenomen de activiteiten die sowieso al gratis zijn (vb. Zondag Babbels).

  1. Scholenaanbod

Bibliotheek

Poëzieweek

DO 26 januari – WO 1 februari 2017

Poëzie is een van de pijlers van de literatuur. De 18de Gedichtendag vindt plaats op donderdag 26 januari. Het wordt de start van de Poëzieweek die loopt tot 1 februari. Bibliotheek Scharpoord serveert tijdens deze gedichtenweek een poëtisch menu om van te snoepen.

ZondagBabbels
Elke eerste zondag van de maand organiseert de bibliotheek van 10 tot 12 uur een lezing rond boeken, film of muziek. Leerlingen zijn van harte welkom.

Programma: 2 oktober: Yves Knockaert Mozartbiografie, 6 november: Peter Brosens over eigen films, 5 februari : Ruth Lasters poëzie, 5 maart : Mark Schaevers met Orgelman, 2 april: Lara Taveirne.

Cultuurcentrum Scharpoord

Alle avondvoorstellingen en de maandag film waaruit de leerkracht een keuze kan maken, al dan niet in samenspraak met leerlingen.

Info: zie lijst van voorstellingen bij Podium voorstellingen. 

Sincfala, Museum van de Zwinstreek

Eventuele deelcollecties (munten, oude postkaarten, affiches, foto’s en briefkaarten) die ze kunnen openzetten voor scholen.

Info: Museum Sincfala 050 530 730 – sincfala@knokke-heist.be

 

 

 

 

 

Contact

Cultuurcentrum Maxim Willemspad 1 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

+32 50 630 430 +32 50 630 429  cc.ticket@knokke-heist.be