10 000-stappenclash: samen leiden we Knokke-Heist naar de overwinning!


De 10 000-stappenclash is een stappencompetitie van 16 mei tot 16 juni tussen alle inwoners van de verschillende Vlaamse gemeenten. Tijdens deze stappenclash gaan we onze Rode Duivels aanmoedigen op het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Gedurende 1 maand stappen we met alle inwoners van de gemeente virtueel richting Brazilië. De gemeente die na 1 maand de meeste stappen heeft gezet en de gemeente die tijdens de wedstrijd de meeste vooruitgang heeft geboekt, zijn de winnaars! Wil je onze gemeente naar de overwinning leiden? Surf dan naar www.10000stappen en registreer je op de online registratietool.

 

Geef elke dag het aantal stappen in die jij die dag hebt gezet. De stappenregistratietool toont op een wereldkaart hoeveel kilometer onze gemeente al virtueel heeft afgelegd en hoe dicht we Brazilië naderen. Wie inschrijft, krijgt ook beweegtips via e-mail.

 

Je wil graag meer bewegen, maar je hebt geen tijd of zin om te sporten? Je hoeft helemaal niet te sporten om voldoende te bewegen. Een manier om dag in dag uit meer te bewegen voor een goede gezondheid, meer energie en minder stress is eenvoudig: meer stappen zetten! 10 000 stappen per dag is ideaal! Voor 65-plussers zijn 8000 stappen per dag aanbevolen. Met een stappenteller kun je makkelijk je stappen registreren. Maar de stappenteller mag geen drempel zijn, want ook andere beweegactiviteiten zoals fietsen kun je aan de hand van de duur van de activiteit registreren.

 

Burgemeester Graaf Leopold Lippens gebruikte dit weekend de stappenteller

Onze burgemeester was in het voorbije weekend al proefpersoon. Hij zette op zondag 11 mei 14.000 stapppen. Hij kan alvast enthousiast getuigen hoe het gebruik van een stappenmeter leidt naar bewuster omgaan met beweging en gezondheid.

 

Startevenement: 10 000-stappenwandeling

De actie start op 16 mei 2014! Op die dag wordt een startevenement georganiseerd door de wandelclub De Wandelende Noordzeeboys in samenwerking met de gemeentelijke Sportdienst. Op 16 mei kan iedereen deelnemen aan een 10 000-stappenwandeling langs een parcours speciaal uitgestippeld door de Wandelende Noordzeeboys. De afstand van 10 000 stappen komt ongeveer overeen met 7 km. De deelnemers mogen dus ook niet vergeten zich te registreren en hun stappen in te geven!

 

Startuur: tussen 18.30u en 19.00u

Start en eindpunt: Sportcentrum De Stormmeeuw

Deelnameprijs: 1,5 EUR

 

Wat mag u nog verwachten?

-       Getuigenissen over het gebruik van de stappenteller van bekende Knokke-Heistenaars – wekelijks in KH Vandaag!

-       Wandeling opgenomen in programma Senior Sportief op maandag 2 juni 2014. Het wandelen is geprogrammeerd tussen 14.00u tot 16.30u

-       Er worden 2 kaarten met wandelparcours op de website geplaatst! Een met wandelingen rond sportcentrum Laguna en een tweede met wandelingen rond het cultuurcentrum Scharpoord. Er zijn telkens 3 mogelijke wandelingen en je kunt dus opbouwend werken:

  • 3000 stappen (2 km)
  • 5250 stappen (3,5 km)
  • 7500 stappen (5 km)

Het traject van 10 000 stappenwandeling van het startevenement van 16 mei zal eveneens beschikbaar worden gesteld op de website.

-       Ook de gemeentelijke diensten doen mee aan het project! Het lijkt hen alvast interessant  om de verschillen te zien tussen de mensen met een zittende job en bijvoorbeeld een straatreiniger of een verpleegster in het rusthuis.

Contact

Sportdienst Edward Verheyestraat 14 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050 630 480 050 630 499  Sport@knokke-heist.be