Afromen aan de kassa

Afromen van een kassa is het om veiligheidsredenen beperken van de hoeveelheid geld die in de kassalade zit.

De aanwezigheid van kassageld in bijvoorbeeld supermarkten, tankstations, cafetaria's of winkels brengt grote risico's met zich mee voor het personeel. Om overvallen en diefstallen te voorkomen is het raadzaam een afroomkluis bij de kassa te plaatsen. Afroomkluizen worden onder de kassa verankerd. Ze beschikken over een gleuf waar overtollig kassageld snel kan worden afgestort.

Het gebruik van een afroomkluis (met of zonder tijdsvertraging)dient in eerste instantie om een overval te ontmoedigen door de buit te beperken. Afroomkluizen met tijdsvertraging kunnen na het invoeren van de openingscode pas na een zelf te bepalen tijd terug heropend worden.

Indien met tijdsvertraging wordt gewerkt, is het belangrijk dat u de werking van dit systeem duidelijk bekend maakt aan het cliënteel. Op die manier voorkomt u dat de dader de indruk krijgt dat men de overval tracht te saboteren.

Voorzie in geval van gebruik van een afroomkluis een bordje met de tekst: "Ons personeel heeft geen toegang tot de kassa.". Zo is de afroomkluis niet enkel nuttig om verlies bij een overval te beperken, maar heeft het ook een afschrikkende werking. Waarom zou je als winkelovervaller immers een risico lopen, als je weet dat er in die bepaalde winkel toch slechts kleingeld te rapen valt?

Contact

Preventie de Vrièrestraat 26 Knokke-Heist 8300

Openingsuren

050 630 473 050 630 159  preventie@knokke-heist.be