3 augustus, 2018

Zomerlezing Prof. Dr. Tessa Kerre over immunotherapie

Op maandag 6 augustus 2018 om 10 uur geeft professor dr. Tessa Kerre in hotel Pavillon du Zoute een zomerlezing over immunotherapie. De klassieke behandelingen voor kanker, zoals chemotherapie en bestraling, zijn vrij goed gekend door het brede publiek, maar immunotherapie is dat veel minder. Immunotherapie heeft nochtans de voorbije jaren een ware doorbraak gekend in de behandeling van agressieve kwaadaardige ziekten die met klassieke therapieën uitbehandeld waren. Immunotherapie werkt dan ook op een totaal nieuwe manier: hier wordt het eigen immuunsysteem van de patiënt ingezet in de strijd tegen kanker. En met succes. Een wondermiddel is het natuurlijk niet, want ook immunotherapie heeft belangrijke bijwerkingen en het kan ook niet bij alle kankers gebruikt worden.

Prof. Dr. Tessa Kerre is hematoloog en als kliniekhoofd werkzaam in het UZ Gent, waar ze het stamceltransplantatiecentrum leidt. Daarnaast is ze ook gespecialiseerd in T-celtherapie, een vorm van immunotherapie. Ze is ook als prof verbonden aan de UGent, waar ze verantwoordelijk is voor een omvangrijk onderwijspakket en ook onderzoek doet naar een nieuwe vorm van T-cel therapie voor acute myeloïde leukemie. Om immunotherapie beter te kunnen uitleggen aan patiënten en hun familie en vrienden, ontwikkelde ze een motion comic, Immuno-T. U vindt alle informatie over Immuno-T op de website: immuno-t.inmotion.care. Dr. Tessa Kerre raakte bekend bij het grote publiek door het programma Topdokters.

Het volledige programma van de zomerlezingen kun je raadplegen via: http://cultuur.knokke-heist.be/category/rubriek-evenement/prettig-leren/zomerlezingen