17 augustus, 2017

Zomerlezing Mobiliteit in Vlaanderen in de knoop door Hajo Beeckman

hajo beeckmanOp vrijdag 18 augustus 2017 om 10 uur geeft journalist Hajo Beeckman in Pavillon het Zoute een zomerlezing over de mobiliteit in Vlaanderen. Elk jaar worden de files op onze wegen langer. En met elk gebroken record barst het debat los over de aanpak van die files. Hebben we bredere wegen nodig of meer openbaar vervoer? Als we nu eens allemaal gaan fietsen naar het werk? Of ligt de verlossing in de technologie: zal de zelfrijdende auto onze steden weer leefbaar maken? En zijn al die vrachtwagens op de weg werkelijk nodig? Feit is dat de congestie in België soms erg specifieke oorzaken heeft, zoals de versnipperde ruimte en de vaststelling dat de overheid zowat elke vorm van vervoer subsidieert of fiscaal aanmoedigt, of het nu gaat om bedrijfswagens of treinen. Mobiliteit is te goedkoop, zeggen sommige experten, en zij pleiten voor maatregelen die te maken hebben met de prijs die we betalen voor onze verplaatsingen. Ga je dan morgen méér betalen voor mobiliteit, of loopt het zo’n vaart niet?

Hajo Beeckman (°1972) studeerde politieke wetenschappen en ruimtelijke planning en werkte daarna als onderzoeksassistent bij de universiteiten van Leuven en Gent. Hij was lange tijd woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. In 2015 maakte hij de overstap naar de VRT, waar hij dagelijks de verkeersbulletins op de radio verzorgt en tijdens nieuwsuitzendingen af en toe een woordje uitleg geeft bij trends in mobiliteit.

Praktische informatie

 

Tickets

Prijs: € 15 / € 12,50 Uitpas

Maximumcapaciteit van 150 personen

Reservatie

Je kan best vooraf tickets reserveren in Cultuurcentrum Knokke-Heist om je plaats te garanderen. Tickets kunnen ook online gereserveerd worden.

Er kan niet ingeschreven worden bij Hotel Pavillon du Zoute of de Standaard Boekhandel.

T 050 630 430

cc.ticket@knokke-heist.be

cultuur.knokke-heist.be

Op de dag van de lezing zijn er alleen nog dagtickets te koop in Hotel Pavillon du Zoute, op voorwaarde dat er nog tickets beschikbaar zijn.  

Locatie

Hotel Pavillon du Zoute

Bronlaan 4

8300 Knokke-Heist

Programma

Vanaf 9.30 uur: onthaal met koffie.

De lezingen beginnen stipt om 10 uur en worden afgerond met een aperitief tot ongeveer 12.30 uur. De sprekers blijven tijdens het aperitief aanwezig zodat je gesprekken eventueel kunt voortzetten.

Organisatie

De zomerlezingen zijn een organisatie van Cultuurcentrum Knokke-Heist in samenwerking met Hotel Pavillon du Zoute en Standaard Boekhandel.

Cultuurcentrum Knokke-Heist vzw,

Maxim Willemspad 1, 8300 Knokke-Heist

T 050 630 430

cc.ticket@knokke-heist.be

cultuur.knokke-heist.be

hajo beeckman