2 augustus, 2018

Zomerlezing Chris Dusauchoit "De hond zoals hij is"

Chris DusauchoitChris Dusauchoit vertelt tijdens zijn zomerlezing in Hotel Pavillon du Zoute op vrijdag 3 augustus 2018 om 10 uur het verhaal van de verbluffende oorsprong van de hond en hoe dat dier 36 000 jaar geleden langzaam gedomesticeerd raakte. Hij verklaart wat die oorsprong vandaag nog betekent voor de moderne hond en de moderne baas. Waarom is het niet verstandig om over roedels te praten als het niet over wolven gaat? Hoe leerde de hond doorheen zijn evolutie als geen ander dier om op onze signalen te letten? Chris vertelt hoe slim honden wel zijn en hoe ze onder ons vel kruipen. Het is een zoektocht naar de ware aard van de hond.
Dit is een lezing voor mensen die een hond hebben, of eentje overwegen en zelfs voor wie geïnteresseerd is in onze relatie met (huis)dieren in het algemeen.

Chris Dusauchoit is journalist, televisiemaker en presentator (Dieren in Nesten). Hij is een van Vlaanderens populairste dierenkenners en een bekend hondenliefhebber.

 

Het volledige programma van de zomerlezingen kun je raadplegen via: http://cultuur.knokke-heist.be/category/rubriek-evenement/prettig-leren/zomerlezingen