30 november, 2018

Zeedj’s lanceren Heistse carnavalsingle

Lokale diskjockeys uit Knokke-Heist met een hart voor volkse leute bundelden hun krachten en enthousiasme om een muzikale ode te brengen aan het carnaval van Heist. Onder het schalkse motto “L’union fait la farce” groeide het idee om met een aantal prettig gestoorde dj’s de studio in te duiken voor de opname van een carnavalschlager met hoog polonaisegehalte. Het brulcollectief werd omgedoopt tot de Zeedj’s en bestaat uit de beruchte platenpiraten Bart De Graaf, Nicolas Decoster, Ivo Viaene, Davy Dobbelaere, Nick Vantorre en Koen & Kevin Pintelon.

De inspiratie voor de hitsingle ‘We zien wieder van Heist’ haalden deze Magnificent Seven, hoe kan het ook anders, voornamelijk uit het Heistse carnavalgebeuren. De titel weerspiegelt duidelijk hoe “preus” onze dj’s wel zijn op de folklore van de weergaloze carnavalgekte in Heist. Naast iconische Heistse cafés worden ook volkse verenigingen zoals De Plakkers en De Vissers bezongen met de nodige emotionele vibrato’s en tremolo’s in de goed gesmeerde keelholten van het befaamde dj-septet.

Voor de aanvang van de gemeenteraad werd de single van de 7 carnavaltenoren op donderdag 29 november 2018 officieel overhandigd aan burgemeester Graaf Leopold Lippens. Binnenkort kan iedereen de single terugvinden op iTunes, Spotify, Google Play en andere online muziek streamingsdiensten. De Zeedj’s zullen ook te zien zijn in een videoclip met compilaties van hun opnames in de studio. De clip wordt online gepubliceerd op Youtube en op de Facebookpagina “De Zeedj’s”.