9 mei, 2018

Wegwerkzaamheden Kursaalstraat

KnokkestraatIn het kader van de voorbereidende werken voor de bouw van het torenensemble in Heist wordt de Kursaalstraat vanaf maandag 14 mei 2018 afgesloten vanaf de Nicolas Mengélaan tot en met het kruispunt met de Knokkestraat-Vlamingstraat.  Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn deze werkzaamheden gepland tot en met vrijdag 1 juni 2018. Vanaf de Elizabetlaan, zowel uit de richting van Knokke, als uit de richting van Zeebrugge, wordt het verkeer met de Kursaalstraat als bestemming, omgeleid via de Vuurtorenstraat, Hermans- Lybaertstraat en Marktstraat.

Verkeersmaatregelen Kursaalstraat:

Ter hoogte van de werkzaamheden is er een parkeerverbod van kracht. De rijrichting wordt omgedraaid.  De Kursaalstraat is bijgevolg voor normaal verkeer toegankelijk vanaf de rotonde met de Markstraat/Bondgenotenlaan/Westkapellestraat tot aan de Dwarsstraat.  Dit verkeer kan dan via de Dwarsstraat, Vissersstraat en Kerkstraat verder rijden.  (Vracht)verkeer vanaf 3,5 ton en of langer dan 8 meter mag enkel voor plaatselijk verkeer rijden tot aan de Kerkstraat en vervolgens in de richting van de Heistlaan.  Tussen de Guido Gezellestraat en Kerkstraat is er een laad- en loszone voorzien.   

KursaalstraatVerkeersmaatregelen Stadhuisstraat:

Om verkeersveiligheid en- doorstroming in de schoolomgeving te optimaliseren wordt de rijrichting omgedraaid.  De Stadhuisstraat zal bijgevolg toegankelijk zijn vanaf de Kursaalstraat in de richting van de de Vrièrestraat.