10 oktober, 2013

Week van de Fair Trade op je bord: pittige pompoensalade, veggie-style!

pompoensaladeVoor 4 personen. Verwarm de oven voor op 220°. Snij 1/2 kleine pompoen in repen van 2 cm, doe er een scheut olijfolie*, snuifje zout, cayennepeper en gemalen korianderzaad bij en meng alles goed. Rooster op een met aluminium beklede bakplaat tot ze gaar zijn. Rooster ook een handvol walnoten 10 minuten, laat afkoelen en breek in kleinere stukjes. Maak een dressing op basis van citroensap, frisse olijfolie *, honing*, mosterd, (abdij)bier, peper en zout. De pompoen zal behoorlijk zoet worden, zuinig dus met de honing. Verwijder de schil van de pompoen en snijd de repen in kleinere stukken. Meng ze met de 2 in dunnen stukjes gesneden selderstengels, 1 gesnipperde sjalot, de walnootstukjes, enkele eetlepels gedroogde veenbessen of rozijnen* en een handvol peterselie- en selderblaadjes. Giet er royaal vinaigrette op.
*: te koop in je Oxfam Wereldwinkel
TIP: doe mee aan Donderdag Veggiedag, zo verminder je je broeikasuitstoot evenveel als wanneer je 1.250 kilometer zou fietsen in plaats van de auto te nemen!