17 juli, 2017

Veiligheidsmaatregelen Kneistival

Alaska Gold RushOp dinsdag 18 juli 2017 vanaf 20 uur is het de beurt aan Alaska Gold Rush, Jett Rebel en Admiral Feebee om het Kneistivalpubliek in muzikale trance te brengen. De politie en het gemeentebestuur nemen tijdens Kneistival extra veiligheidsmaatregelen door het algemeen geldende dreigingsniveau drie. De organisatie voorziet ook een toegangscontrole tot het muziekevent. Om lange wachttijden te vermijden, vraagt de organisatie om geen rugzakken of tassen mee te brengen naar Kneistival.

Verkeersmaatregelen

Wil je de parkeer- en verkeersdrukte ter hoogte van het Heldenplein vermijden? Maak gebruik van het openbaar vervoer, kom met de fiets of te voet. De kusttram stopt vlakbij de Kneistivalsite (halte 'Heldenplein). Op de site zijn ook verschillende fietsparkings voorzien.
Op de Zeedijk-Heist is tijdens het muziekevent geen doorgaand verkeer mogelijk tussen de Kardinaal Mercierstraat en Albatrosstraat. Er is een omleiding voorzien via de Albatrosstraat. Op het Heldenplein is ook een algemeen parkeerverbod van kracht.

Alaska Gold Rush

Alaska Gold Rush is het verhaal van twee goudzoekers die hun pikhouweel en spade inruilden voor een gitaar en een drumstel. Het duo bevindt zich op het kruispunt tussen Amerikaanse songwriting, blues uit de jaren 20, folk uit de jaren 60 en de dynamiek van de hedendaagse indierock. Na een eerste EP en overwinningen op Circuit, Verdur Rock en Jonge Wolven waren ze al te zien tijdens Les Nuits, Dour, Les Ardentes en Glimps. Kneistival presenteert jaarlijks enkele groepen om te ontdekken en Alaska Gold Rush is er dit jaar zeker één van!

Jett RebelJett Rebel

De onweerstaanbare sexy rocksongs van Jett Rebel zijn in Nederland niet meer weg te denken uit de hitlijsten. Als je deze flamboyante rockster en zijn fantastische band live ziet spelen vergeet je alles om je heen. Verwacht het onverwachte, een artiest die grenzen op durft te zoeken, een live-band die bruggen kan slaan en een show die een eerbetoon zal zijn aan échte muziek. Muziek met een randje, muziek met emotie, muziek met diepgang, muziek met liefde. In 2016 kondigde Jett Rebel aan 3 albums te willen uitbrengen. Het begon met het lo-fi-album "Truck", gevolgd door "Don't Die On Me Now" waar de gitaren werden ingeplugd. Onlangs kwam het derde album in 12 maanden uit, met de veelzeggende titel "Super Pop". Dit laatste album nam hij weer voor de volle 100% in zijn eentje op. Het is eigenlijk niet voor te stellen hoe hij dat gedaan heeft als je het beluistert. Het is hoe Jett Rebel is: doorgaan zonder te stoppen!

Admiral Freebee

De waanzinnige livereputatie van de admiraal en het feit dat het er elke keer opnieuw boenk op is, dat zijn twee redenen om deze dag met admiral Feebeedonkerrood in je agenda aan te stippen. Admiral Freebee lanceerde vorig jaar zijn zesde album “Wake Up And Dream” en meer dan ooit laat de band zichzelf vrij meevoeren door de eigen songs. Geef ons maar “Too much of everything”, Kneistival is klaar om volledig mee te gaan in het verhaal van deze straffe band.