13 maart, 2017

Uitreiking sporttrofeëen 2016

groepsfotoOp zaterdag 11 maart vond in het Casino van Knokke-Heist de Uitreiking van de Sporttrofeeën van 2016 plaats. De plechtigheid in de Magrittezaal werd bijgewoond door een 250-tal genodigden en vlot aan elkaar gepraat door Sporza journalist Ruben Van Gucht. Triatlete Sophie Van Biervliet en jiu-jitsuka Ian Lodens werden uitgeroepen tot respectievelijk sportvrouw en –man van het jaar. Bij de dames werd het een spannende nek-aan-nek race met Nancy Obreno. Sophie kreeg uiteindelijk de voorkeur als 1ste in haar leeftijdscategorie in de halve Ironman van Barcelona en als Belgisch kampioen bij de W40 en overall 3de in de marathon van Eindhoven.

Ian Lodens kreeg de voorkeur op marathonloper Roland Boussemaere. Ian verzamelde een ronduit indrukwekkend palmares. Zo werd hij o.a. in Polen bij de men en in Spanje bij de men U21 wereldkampioen in het duo system jiu jitsu.

Met de verkiezing van Ryan Lodens tot beloftevolle jongere viel de familie Lodens twee maal in de prijzen. Ryan haalde het van golfsurfer Dean Vandewalle en zwemster Louise Obreno. Ryan behaalde zowel in jiu jitsu als in karate meerdere bronzen, zilveren en gouden medailles op zowel Vlaamse, Belgische en Wereldkampioenschappen. De titel van wereldkampioen duo system men U21 in Spanje was wellicht de mooiste.

Als laatste individuele erkenning werd marathonloper Germund
schepen met Sophie Van BiervlietVandewiele
verkozen tot de sporter met een beperking. Germund trotseerde naast vier halve marathons ook de marathons van Puurs en Keulen.

De titel van jeugdploeg ging naar het catamaran duo Henri Demesmaeker en Alec Bagué van Royal Belgian Sailing Club Duinbergen. Zij werden o.a. Belgisch en Wereldkampioen in de categorie F16 catamaran. Zij haalden het van het Tomorrow Team van Lakeside Paradise en de tumblingploeg van Gym Knokke-Heist.

 

Royal Knokke Football Club werd uitgeroepen tot sportclub van 2016. Als opener van de avond had de secretaris van RKFC Roland Hongenaert de zilveren medaille van sportverdienste ontvangen. RKFC kroonde zich op het einde van het seizoen 2015-2016 tot kampioen in het toenmalige 4de nationale en verzekerde zich daarmee van promotie naar de ondertussen omgedoopte 2de  amateurklasse. Hier haalden ze alvast de 2de periodetitel binnen en staan ze momenteel na een verbluffende zegereeks aan de leiding van de rangschikking.

broers Lodens

 de heer Hongenaert