22 maart, 2017

Treinverkeer tussen Knokke en Brugge onderbroken op 25 en 26 maart

station KnokkeInfrabel plaatst in het weekend van 25 en 26 maart 2017 ter hoogte van de spoorwegbrug in de Blankenbergse Steenweg de steunbalken waarop in het najaar de metalen boogbrug voor de twee bestaande sporen en het toekomstige derde spoor zal gelegd worden. Om deze werken uit te kunnen voeren moet de Blankenbergse Steenweg vanaf zaterdagmiddag tot maandagochtend ter hoogte van de spoorwegbrug worden afgesloten voor het verkeer. Ook de Duivenslagstraat en de Blankenbergse Dijk worden afgesloten ter hoogte van de Blankenbergse Steenweg.

Treinverkeer onderbroken

Vanaf zaterdagavond om 21.45 uur tot zondagavond om 22 uur zal het treinverkeer tussen Brugge – Blankenberge/ Zeebrugge/ Knokke bijgevolg ook tijdelijk onderbroken zijn. De NMBS voorziet vervangbussen tussen Brugge en Blankenberge, Brugge en Knokke en Brugge en Zeebrugge. De reizigers vinden alle informatie in de betrokken stations en stopplaatsen en kunnen eveneens terecht op www.nmbs.be.

“Deze werken zorgen voor een verdere verhoging van de veiligheid en stiptheid op het Belgische spoornet en komen de kwalitatieve dienstverlening voor de treinreizigers ten goede”, aldus Infrabel.