17 januari, 2018

Topmusical over Marilyn Monroe in Cultuurcentrum Scharpoord

musical goodbye Norma afficheVrijdag 26 januari om 15 uur brengt Cultuurcentrum Knokke-Heist in Scharpoord de musical “Goodbye Norma Jean”, het verhaal achter de laatste avond uit het leven van Marilyn Monroe. Op het podium drie topartiesten: Anne-Mie Gils en Ann Van den Broeck spelen beiden de rol van Marilyn en Michiel De Meyer, winnaar van het Eén-programma Steracteur Sterartiest, schittert als de jonge fan van Marilyn. “Goodbye Norma Jean is een verhaal met mooie muziek waar de grens van fictie en realiteit vaag lijkt of wellicht niet eens bestaat. Als u echt een mooie voorstelling wilt zien, is deze musical absoluut de moeite van het bezoeken waard.” (musicalsites.nl)
Deze musical biedt jou een namiddag kwalitatief muzikaal genot!

 

Het verhaal

1988. Een jongeman belt aan bij klein appartement in een stad in Europa. Een vrouw van 62 opent de deur en stelt zich voor als Jane Edwards, maar de jongeman laat zich niet voor de gek houden. Hij is haar grootste fan en hij weet het zeker. Honderd procent zeker. De vrouw die voor hem staat is Norma Jeane Baker. Ooit beter bekend als Marilyn Monroe, waarvan de wereld niet beter weet dan dat ze 26 jaar eerder, op 5 augustus 1962, is overleden.  Verbijsterd laat de vrouw de jongeman binnen. Ze is vooral bang dat haar geheim bekend zal worden, maar dan doet hij haar een voorstel. Hij wil weten wat er de laatste avond van haar leven is gebeurd.

 

Norma Jeane aanvaardt deze voorwaarden en begint te vertellen. Ze vertelt over een jong meisje dat terecht komt in een Hollywoodwereld vol leugens, bedrog en klatergoud. Ze vertelt hoe Norma Jeane Baker langzaam vervaagde en transformeerde in Marilyn Monroe: actrice, model en sekssymbool. Ze vertelt hoe de roem haar eerst alles bracht wat ze zich ooit gewenst had, haar vrijheid bood, maar dat  die roem ook een keerzijde heeft en haar uiteindelijk verstikte. Niets bloeit, niets ontstaat, niets is nog echt onder de altijd priemende ogen van de oh zo kritische buitenwereld. En waar Marilyn eerst een bevrijding leek, werd ze plots een gevangenis voor Norma Jeane. Haar verhaal is er een van onbereikbare liefde, een peilloos diepe depressie, intens verdriet, vernietigende onzekerheid en eeuwige hunkering.

 

Toen Marilyn stierf was de wereld een ongelukkige ster armer, maar een opgeluchte vrouw rijker…

Tickets (16 € of 13 € met Uitpas) reserveren kan bij het onthaal van Cultuurcentrum

Scharpoord. Tel 050 630 430 of via cc.ticket@knokke-heist.be