8 november, 2017

Tentoonstelling ‘Devos & zijn streken’

Devos en zijn streken afficheNog tot 30 december 2017 stelt jeugdillustrator Kristof Devos zijn werk tentoon in bibliotheek Scharpoord. Een heerlijke selectie van originele tekeningen, reproducties en unieke schetsboeken brengen het werk van de tekenaar tot leven. Potlood, verf of balpen creëert de gepaste sfeer. De werkjes werden iets lager opgehangen dan normaal zodat ze optimaal bewonderd kunnen worden door jong en minder jong.

Kristof Devos (1981) is illustrator en vormgever. Zijn werk heeft al verscheidene internationale prijzen gewonnen en selecties gehaald, waaronder het Zuid-Koreaanse Nami Concours, de White Raven van de Internationale Jugendbibliothek München, en de shortlist van het Servische BookILL Fest. Zijn boeken werden al vertaald naar het Deens, Engels, Koreaans en Chinees.

Hoewel zijn werk eerder al te zien was in de kinderboekenweekbundels 'Wie heeft hier met verf lopen smijten' (Querido, 2010) en 'Vijf draken verslagen' (Querido, 2011), debuteert hij als kinderboekillustrator officieel met 'Nooit is voor altijd' (Davidsfonds, 2013); een relaas over verlies en afscheid waar de auteur naar eigen zeggen een slordige vijftien kilometer balpen aan gewijd heeft.

In 2016 bracht Kristof Devos zijn eerste kinderboek uit dat hij zowel schreef als illustreerde, 'Dit is Miep' getiteld. Speels brengt het hyperactiviteit in beeld.

Gratis. Te bezoeken tijdens de openingsuren van bibliotheek Scharpoord.

Bibliografie

  • Dit is Miep (Davidsfonds/INfodok, 2016) - Boek voor kinderen
  • Schim (Davidsfonds/Infodok, 2015) - Boek voor kinderen
  • Het Weerjongetje (Clavis, 2014) - Boek voor kinderen
  • Nooit is voor altijd (Davidsfonds/Infodok, 2013) - Boek voor kinderen
  • Vijf draken verslagen (illustraties) (Uitgeverij Querido, 2011) - Boek voor kinderen
  • Wie heeft hier met verf lopen smijten (illustraties) (Uitgeverij Querido, 2010) - Boek voor kinderen