7 november, 2017

Sociale raad organiseert lezing over borstkankergen

lezing borstkankergenOp zaterdag 18 november 2017 om 9.30 uur is iedereen welkom in Cultuurcentrum Scharpoord (lokaal 101/102) voor een boeiende gratis lezing van de Sociale Raad Knokke-Heist over het borstkankergen.

Het aantal vrouwen dat zich de laatste jaren laat testen op borstkankergenen is de laatste jaren enorm gestegen. Het feit dat de Amerikaanse actrice Angelina Jolie in 2013 bekendmaakte dat ze preventief haar beide borsten had laten amputeren, droeg daar ongetwijfeld toe bij. Maar wat is een borstkankergen? Wat is het belang van genetisch onderzoek? Wie moet zich laten testen en wat zijn de mogelijkheden na een diagnose?

Op al deze vragen krijg je antwoord van prof. Kathleen Claes. Zij is erkend klinisch geneticus aan het Centrum voor Medische Genetica UZ Gent. Nadien komt Katrien Baele aan het woord die als ervaringsdeskundige haar verhaal zal vertellen. Hoe is alles begonnen? Hoe wist ze dat ze drager was en wat hield haar bezig toen ze het verdikt te horen kreeg? Hoe reageerde haar omgeving? En hoe gaat het nu met haar?