18 juni, 2018

Sculpture Link Knokke-Heist viert indrukwekkend jubileum

Sculpture linkHet sculpturenfestival is aan zijn 25ste editie toe en ging dit weekend van start. Tot en met 15 augustus leiden monumentale sculpturen de kijker van de Zeedijk vanuit Het Zoute en Heist West langs de culturele as naar het CC Scharpoord park. Dit jaar kun je een twintigtal unieke beeldhouwwerken ontdekken van de Amerikaanse Carole Feuerman en de Italiaanse Rabarama, twee internationaal gereputeerde vrouwelijke kunstenaars.

De wandeling (of fietstocht) loopt over de zeedijk vanuit Het Zoute richting Heist-West en eindigt aan het cultuurcentrum Scharpoord. Daar kan men in de stand van Bel-Air Fine Art verder kennismaken met het oeuvre van Feuerman en Rabarama, in kleinere formaten weliswaar.

Vrouwelijk naakt

Op een frappante en eigenzinnige wijze illustreren beide kunstenaars het eeuwenoude thema van de vrouw en het vrouwelijke naakt. Van de Venus van Willendorf tot vandaag bekleedt de vrouw een voorname plaats in de beeldtaal van zowat alle beschavingen. Zij symboliseert vruchtbaarheid, moederschap, harmonie van vormen, schoonheid, kracht, intelligentie en spiritualiteit, maar ook verleiding en perversiteit. Haar wezen staat centraal in veel betrachtingen en is kwetsbaar en hoogverheven tegelijk. Dichters omringen haar met woorden en uitgelezen zinnen. Beeldende kunstenaars benaderen haar met schroom en hartstocht, met beelden van verlangen en verering. De jubilerende beeldenwandeling wil de kijker verleiden met 25 monumentale werken die de schoonheid en de uitstraling van de vrouw bezingen en tevens de beeldende persoonlijkheid van de maker illustreren.

Meer info: www.sculpturelink.be