6 september, 2018

Ruim 80 000 bezoekers voor het Cartoonfestival Knokke-Heist

cartoonfestival‘Groeten uit…. De 57ste editie van het Cartoonfestival Knokke-Heist was opnieuw een schot in de roos. Maar liefst 80 424 bezoekers vergaapten zich aan de creatieve hersenspinsels van de top van de Vlaamse cartoonisten. Zij gingen dit jaar aan de slag met het thema vakantie en toerisme. Ondanks de bijzonder hete temperaturen deze zomer vonden dus heel wat mensen de weg naar de Cartoontent op het strand aan het Heldenplein in Heist. Een bevestiging dat zowel het concept als de locatie aanslaat bij het publiek.

Gezinsevenement aan de kust

Het Cartoonfestival is niet enkel een tentoonstelling met heel wat cartoons. Het is vooral een evenement voor het hele gezin. Zo werden er dit jaar maar liefst 12 000 doe-boekjes uitgedeeld in de tent. Hiermee konden de kinderen op speurtocht gaan in het Cartoonpaviljoen, terwijl de ouders hun lachspieren trainden. De dagelijkse creatieve workshops kenden dit jaar ongelofelijk veel succes. Zodra de workshopruimte zijn deuren opende stroomde het publiek binnen en af en toe stonden er zelfs wachtrijen. Ook de spelkaarten vlogen de deur uit en heel wat bezoekers waagden hun kans aan het prijzenrad. De wedstrijd in samenwerking met de Raad voor Lokale Economie zorgde er opnieuw voor dat ook de lokale handelaars betrokken werden bij het gezinsevent.

Bezoekers konden in de tent hun favoriete cartoon kiezen. De spotprent van cartoonist Luc Vernimmen viel het meest in de smaak en kreeg dan ook de publieksprijs 2018. Iedereen die een stem uitbracht, maakte kans op een leuke geschenkmand. Jutta Van Kerkhove was deze keer de gelukkige.

Winnaars 10de trekking actie Cartoonfestival i.s.m. lokale economie én hoofdwinnaar hotelarrangement

Het Cartoonfestival en de Raad voor Lokale Economie gaven bezoekers drie keer kans om te winnen. Je kon draaien aan het 'cartoonrad' en je wist onmiddellijk of je een prijsje had gewonnen. Had je geen geluk, niet getreurd, want je maakte nog steeds kans op de weekprijs geschonken door één van de deelnemende lokale handelaars. De winnaars van de laatste trekking vind je hieronder. De hoofdprijs die op het einde van het Cartoonfestival uitgereikt werd, ging naar de familie Zwaan uit Zemst. Zij sleepten een heerlijk hotelarrangement in de wacht geschonken door Hotel Du Soleil: 2 overnachtingen kamer en ontbijtbuffet met champagne, dubbele kamer, dag van aankomst 4-gangen diner voor 2 pers. 1 dag gratis gebruik van fietsen (geldig van 15/09/18 tot 31/03/19 niet op 31/12). Een prijs goed voor een waarde van maar liefst 350 euro.

Meer info: www.cartoonfestival.be en de facebookpagina.

Winnaars 10de trekking

KEUZEPRIJS (LEDEREN PORTEFEUILLE, HANDDOEK OF SHOPPER) gewonnen door Maité Brands uit Antwerpen

Geschonken door KBC Bank nv - Lippenslaan 304/Heldenplein 16 – 8300 KNOKKE-HEIST

+++

OVERNACHTING OP BASIS VAN KAMER EN ONTBIJT t.w.v. € 125 gewonnen door Tyziano Beke uit Halle

Geschonken door Hotel-Restaurant Du Soleil - Patriottenstraat 15 – 8301 KNOKKE-HEIST

+++

CADEAUBON t.w.v. € 21 DAMES (wassen, conditioner, brushing)gewonnen door Theo Aleksiev uit Knokke-Heist

Geschonken door Hairline Martine – Kursaalstraat 39 - 8301 KNOKKE-HEIST

+++

EEN STAANLAMPJE gewonnen door Silvie De Wolf uit Knokke-Heist

Geschonken door The Lighthouse – Dumortierlaan 69 – 8300 KNOKKE-HEIST

+++

SWEATER JAMES & NICHOLSON t.w.v. € 43,65 gewonnen door Paljor Tsering uit Knokke-Heist

Geschonken door Janaprint – Sint Antoniusstraat 43 – 8301 KNOKKE-HEIST

+++

WAARDEBON € 25 gewonnen door Sandy Delbroeck uit Knokke-Heist

Geschonken door Oxfam-Wereldwinkel – Elizabetlaan 141 – 8300 KNOKKE-HEIST

+++

WAARDEBON € 25 gewonnen door Floor Van Ginderachter uit Knokke-Heist

Geschonken door Barbier shop R&Z – Kardinaal Mercierstraat 34 – 8301 KNOKKE-HEIST

cartoonfestival 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cartoonfestival 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cartoonfestival 2018