12 oktober, 2018

Nieuwe speeltoestellen voor Pastoor Deneveplein en Goudsbloemenlaan

Op donderdag 11 oktober 2018 zijn in het kader van de uitvoering van het gemeentelijk masterplan Spelen en Verpozen opnieuw een hele reeks nieuwe speeltoestellen in gebruik genomen, dit keer op het Pastoor Deneveplein en in de Goudsbloemenlaan. Het gemeentebestuur investeerde een kleine 80 000 euro in de renovatie van beide buurtpleintjes. De firma Mekano uit het Limburgse Kinrooi, gespecialiseerd in de productie en plaatsing van houten speeltoestellen stond in voor de prachtige realisatie.

Windekind

De leerlingen van de vrije basisschool Windekind waren de eersten die de nieuwe speeltoestellen mochten uittesten op het Pastoor Deneveplein in Westkapelle. Tijdens een plaatsbezoek vernamen de burgemeester en schepen Jan Morbee van directeur Christopher Beausaert en zijn leerkrachten dat hun Windekindjes supertevreden zijn met de gloednieuwe klauter-, glij- en schommeltuigen vlak naast hun dorpsschooltje.

Beweegbank voor ouderen

De petanquebanen en zitbanken net naast het speelpleintje, zijn nu ook uitgebreid met een beweegbank (kostprijs 8776 euro). Deze meerpersoonsbank is uitgerust met speciale fitnessfuncties zodat ook senioren hun rustpauze eens kunnen afwisselen met een kleine work-out. Want rust roest!

Fleurig speelpleintje in Goudsbloemenlaan

In de Goudsbloemenlaan is een fleurig speelparkje gecreëerd op een valbrekende blauw-groene ondergrond in kunststof. De kinderen kunnen zich ook hier uitleven op kwalitatieve houten speeltoestellen terwijl de (groot-)ouders comfortabel kunnen toekijken op diverse zitbanken.