15 maart, 2017

Natuurpunt zoekt vrijwilligers voor opruiming valhout in Park 58

Park 58De noodzakelijke kapwerken in opdracht van Natuurpunt in Park 58 zijn achter de rug. Nu een aannemer al het zware mechanische werk heeft uitgevoerd, blijft er echter nog veel opruimingswerk te doen. Nu pas is duidelijk hoeveel valhout (dood hout van de gekapte bomen) er achter blijft in het park. Dit maakt dat het uitfrezen van de wortels van de gekapte bomen zeer moeilijk of onmogelijk is.  Eerst en vooral moet het resthout daarom verwijderd en gestapeld worden. Omwonenden mogen dit hout gerust mee naar huis nemen. Met het takkenhout worden ook hagen gecreëerd. Om dit karwei uit te voeren organiseert Natuurpunt een werkdag op zaterdag 18 maart van 10 tot 17 uur. Eens de stobben met freesmachines opgeruimd zijn, kan dit najaar de aanplant van nieuwe struiken gebeuren.

Natje en droogje voor vrijwilligers

“Veel handen maken het werk extra licht! We hopen dan ook op zoveel mogelijk mensen. Voor de praktische organisatie is het leuk om te weten wie wanneer kan afkomen, alleen al om te kunnen zorgen voor voldoende natjes en droogjes voor iedereen” aldus voorzitter Stefaan Brinckman. 

Praktisch:

  • Graag aanmelden vooraf op natuurpuntknokkeheist@gmail.com met vermelding met hoeveel mensen je afkomt en of je een voormiddag, namiddag of volledige dag komt helpen
  • De dag zelf : werkhandschoenen en stevig schoeisel (en wie de hele dag blijft een pick-nick voor ’s middags)

Voor meer info: Conservator van het projectgebied, Chantal Jakobs tel. 050 614210