15 december, 2017

Meiboomzetting residenties ‘Ter Polder’ – ‘Ter Schorre’ en ‘Ter Dijke’ in de Jan Devischstraat en Graaf Jansdijk

meiboom ter schorreOp donderdag 9 maart 2017 werd de eerste spadesteek gegeven voor de bouw van 35 nieuwe sociale huurwoningen met 2 of 3 slaapkamers langs de Jan Devischstraat en de Graaf Jansdijk. Deze woningen zullen de 26 bestaande 1-slaapkamerwoningen in de wijk ‘Vogelzang’ te 8300 Knokke-Heist vervangen. Negen maanden later, op donderdag 14 december 2017, werd de Meiboom geplaatst. Traditioneel luidt de aanplanting van een Meiboom het bereiken van het hoogste punt van de bouwwerken in. De Meiboom zou geluk en voorspoed brengen voor de toekomstige bewoners van een gebouw.

Het bouwproject wordt gerealiseerd door private partner, POC Partners, die deze sleutel op de deur zal opleveren aan de Sociale Huisvestingsmaatschappij T’ Heist Best. De gemeente Knokke-Heist ruilt de gronden van de huidige Vogelzang met de nieuwe gronden, waarna deze in erfpacht gegeven worden aan T’ Heist Best. Op die manier kan de woonzekerheid van de bestaande bewoners van de wijk Vogelzang gegarandeerd worden, vermits de oude woningen pas gesloopt worden nadat iedereen een nieuwe woning verkrijgt.

De realisatie van het project, op 3 verspreide percelen langsheen de Graaf Jansdijk en de Jan Devischstraat, van 35 woningen, met ondergrondse parking per woonblok, krijgt op die manier volop vorm.

meiboom ter schorre