16 maart, 2018

Lezing Jan Bode over de geschiedenis van de kerk van Westkapelle

kerk westkapelleOp dinsdag 20 maart 2018 om 20 uur organiseert Davidsfonds Westkapelle een lezing van Jan Bode over de geschiedenis van de kerk van Westkapelle. De lezing vindt plaats in het parochiaal centrum van Westkapelle.

De “Nacht van de geschiedenis” wordt in het hele Vlaamse land op hetzelfde ogenblik ingericht door vele Davidsfondsafdelingen. Op deze manier nemen meerdere duizenden mensen actief deel aan deze activiteit zodat dit initiatief tot het grootste historische evenement van Vlaanderen, is uitgegroeid.

Ook Davidsfonds Westkapelle draagt hier met overtuiging haar steentje aan bij. Dit jaar is het algemeen thema religie.  Een uitgelezen moment dus om het eens uitgebreid te hebben over de waardevolle geschiedenis van de kerk van Westkapelle en als apotheose de toekomst ervan:  hoe zal de herstelde kerk er uitzien en wat kan ze betekenen voor het socioculturele leven in de deelgemeente Westkapelle?

De voorzitter van de kerkfabriek van de Sint-Niklaasparochie van Westkapelle, Jan Bode, komt ons vertellen over verleden, heden en toekomst van de Sint-Niklaaskerk.

Voor het socioculturele verenigingsleven in Westkapelle is de kerk een baken dat veel mensen kan aantrekken om aan de activiteiten deel te nemen. Het wordt dus hoog tijd dat dit gebouw weer in alle glorie herrijst uit zijn ruïne.

Eindelijk gaan de werken van start en de bedoeling is dat eind 2019 het kerkgebouw weer operationeel is. Dit gebouw heeft al een turbulente geschiedenis achter de rug, en nu misschien weer een stralende toekomst voor zich.

Om 20 uur word je verwelkomd met een drankje naar keuze. Jan Bode geeft dan zijn uiteenzetting, achteraf worden de vragen afgevuurd.

Deelname: € 5 met DF cultuurkaart, € 7 voor niet-leden.

Graag vooraf inschrijven bij de bestuursleden of via BE45 7381 1625 1589.

jan bode