7 augustus, 2018

Laatste Paljas Museumavond @Sincfala met het Roulotte Quintet

Jan LimbergerBegeleide rondleidingen in het museum, live muziekoptredens en activiteiten voor kinderen. Dat zijn de vaste ingrediënten voor de vijf bijzondere donderdagavonden in het Museum Sincfala. De nocturnes zijn een zomerse traditie waarop Sincfala uitzonderlijk van 18.30 tot 22 uur gratis zijn deuren opent. De spetterende museumavond met Malahide op 2 augustus 2018 werd vorige week door een 200-tal bezoekers bijgewoond. Niemand had zich aan zo'n hoogstaand niveau en ambiance verwacht. De laatste Paljas Museumavond @Sincfala wordt verzorgd door het Roulotte quintet. Jan Limberger, Biske Limberger, Martin Limberger, Marquito Velez en Martin Berenger vormen een muzikale familie die van vader op zoon de gipsy-traditie overerfden. De muzikanten brengen een waaier van de muziek van het koninklijke zigeunerorkest Tata Mirando, het quintette du Hot Club de France, zuiderse muziek van Paco de Lucia en de Baliardo familie, bekend van de Gipsy Kings.

Een tijdreis van de Parijse sfeer naar de gipsy roots en Paco de Lucia

Een roulotte is een oude gipsywagen waarin het quintet vroeger veel repeteerde. Het vijftal brengt een repertoire van de groten der aarde: van de Parijse sfeer naar de gipsy roots en Paco de Lucia, van Django Reinhardt naar traditionele zigeunerliederen uit Hongarije, Roemenië en Rusland via Joegoslavië. We hebben het allemaal als eens gehoord in andere versies. Niks nieuws aan het gipsy-firmament dus maar de manier waarop de muzikanten van het Roulotte Quintet dit serveren, smaakt gewoon naar meer …

Over de Museumavonden

Om 19 uur start in de grote zaal van het oude schoolgebouw een gids met een rondleiding doorheen het museum, incluis een bezoek aan de tentoonstelling "Visserskoppen vertellen". Zet zeker ook de VR-bril op je neus en beleef zo het leven op zee in Virtual Reality.

Kinderen kunnen op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken (6 tot 12 jaar). Het thema dit jaar is 'Voelen'.

Behendigheid is troef voor jong en oud met een circuit van volksspelen. Voor een drankje kan je tussendoor terecht aan onze bar. Om 20 uur start het optreden van "Roulotte quintet" in een grote tent op de speelplaats van de gemeentelijke basisschool 'Het Anker' om elke Paljas museumavond in Sincfala mooi af te sluiten.

biske limberger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

martin limberger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

marquito velez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

martin berenger