10 juli, 2018

Laat gratis je fiets graveren!

fietsgravering 2018Tijdens de zomermaanden is het een drukte van jewelste in onze gemeente. De fiets is dan ook het vervoersmiddel bij uitstek om je snel en gemakkelijk te verplaatsen. Dit houdt jammer genoeg ook in dat er meer fietsen gestolen worden. De preventiedienst speelt hierop in door gratis je fiets te graveren. In het geval van diefstal en wanneer de gemeente of de politie je fiets terugvindt, kan deze zo eenvoudig aan de rechtmatige eigenaar terug bezorgd worden.

Je vindt de gemeenschapswachten terug op volgende momenten:

  • elke woensdagvoormiddag aan het station van Knokke tussen 10 en 13 uur
  • elke donderdagnamiddag op de Folkloremarkt in Heist tussen 14.30 en 17.30 (ter hoogte van de parking aan de rotonde van de Westkapellestraat en de Kursaalstraat)
  • op maandag 23 juli en 13 augustus op Parkies van 17.30 tot 20.30 uur

Het merken van een fiets gebeurt door je rijksregisternummer in het frame van je fiets te graveren. Breng dus zeker je identiteitskaart mee. Carbon kaders kunnen niet gegraveerd worden. Hiervoor heeft de preventiedienst fraudebestendige labels ter beschikking. Je kan deze verkrijgen door contact op te nemen via preventie@knokke-heist.be of via 050/630.473.

Heb je een tweedehands fiets gekocht die al gegraveerd is? Breng dan ook het verkoopdocument mee waaruit blijkt dat jij de nieuwe eigenaar bent. We overplakken het oude nummer en graveren de fiets met jouw rijksregisternummer. Op die manier vermijden we dat een gestolen fiets van eigenaar kan veranderen.