11 oktober, 2017

Koninklijke Harmonie De Zeegalm in concert met Golden Classics

Golden Classics afficheVorig jaar heeft de Koninklijke Harmonie De Zeegalm enkele keren kunnen musiceren met de Nederlandse musicalzangeres Maike Boerdam. Haar talent en het enthousiasme van de muzikanten zorgden voor enkele memorabele momenten in het Ledeltheater, CC Scharpoord en het Casino. Dit jaar gooit de Zeegalm het over een heel andere boeg en koos men voor het thema “Golden Classics”.  Artistiek leider Hans Vermeersch heeft dit jaar een gevarieerd programma in elkaar geknutseld om duimen en vingers van af te likken.  Soms bijna letterlijk want ook 2 stukken van Gioachino Rossini naar wie de culinair geniale Auguste Escoffier zijn lekkere Tournedos heeft genoemd, komen aan bod.

“We laten het publiek snoepen van Rossini zijn makkelijk meezingbare melodieën uit de komische opera’s De barbier van Sevilla (1816) en Wilhelm Tell (1829).  Maar wij laten ook evergreens op de toehoorders los zoals het Slavenkoor van Verdi (denk aan Freddy Breck met zijn gouden hit Überall auf der Welt), de Sabeldans van Khachaturian en vele andere tophits uit de 18de en 19de eeuw” vertelt voorzitter Jan Bode. “Ook brengen wij de Pomp and Circumstance-mars van Elgar, bekend van Vera Lynns hit Land of Hope and Glory dat zo vaak op de Night of the Proms door het publiek wordt meegebruld” licht Jan Bode toe.
De voorzitter hoopt alle muziekliefhebbers een aangenaam pretentieloos concert aan te bieden waarbij de muzikanten van de Koninklijke Harmonie De Zeegalm en Muziekgezelschap Apollo Sluis zich van hun beste kant, kunnen laten zien.

De artistieke leiding van dit concert is in handen van dirigent Hans Vermeersch (componist en leraar viool aan onze kunstacademie in Knokke-Heist).  De gastvrouw van de avond is Sarah Manhaeve die het publiek en het orkest meeneemt doorheen een avond vol klassiekers.

De kaarten voor ons concert kan je aankopen via het Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1, 8300 Knokke-Heist

T: +32 50 630 430

E: cc.ticket@knokke-heist.be

Of via Jan Bode (0478 97 10 71) – Zeedijk 662

 

volledige groepH. Vermeersch