11 oktober, 2017

Knokke-Heist kijkt voldaan terug op het zomerseizoen en blikt al even vooruit

volk in de KustlaanToerisme Knokke-Heist vinkt samen met heel wat tevreden bezoekers een zomeragenda vol topevents af. Ondanks het wisselvallige zomerweer, haalden de toeristische attracties goeie cijfers. De evenementenmolen valt niet stil, want de feesteditie van het 30ste KH Magazine biedt een overzicht van alle najaarsactiviteiten.

 

Topevents zomer 2017

De toppers van afgelopen zomer brachten opnieuw heel wat bezoekers naar Knokke-Heist.  Moment met Vlinders zette dit jaar extra in op kinderen. In het paviljoen konden ze hun getekende vlinder virtueel tot leven brengen. De Magritte Experience haalde de kaap van 43 000 bezoekers en komt in het najaar terug met de expo Magritte en de zee. Het Internationaal Cartoonfestival lokte op zijn nieuwe locatie in deelgemeente Heist 88 204 bezoekers. Dat zijn er bijna 5000 meer dan vorig jaar! Ondanks de weersvoorspellingen lokte het Internationaal Vuurwerkfestival meer dan 120 000 fans naar de zeedijk om te kijken naar het knallend spektakel aan de hemel.

 

tentBezoekerscentra

Het aanbod aan evenementen werd ook deze zomer aangevuld door de attracties die het hele jaar door volk naar Knokke-Heist brengen. Musea en attracties zoals het Zwin Natuur Park, Sincfala en het For Freedom Museum openden afgelopen zomer 7 op 7 hun deuren om tal van geïnteresseerden te verwelkomen. Het Zwin Natuur Park haalde evenveel bezoekers als hun recordjaar in 2016. Het zwembad Sportoase Duinenwater sprak over een stijging van 21% bezoekers ten opzichte van vorige zomer, wat neerkomt op maar liefst 63.412 bezoekers.

 

Nazomer

Het Internationaal Muziekfestival Ysaÿe’s Knokke zorgde met 1300 bezoekers over 4 dagen tijd voor de perfecte overgang tussen de zomer en het topweekend van de Zoute Grand Prix, met dit jaar een van meest succesvolle edities. Vanaf 21 oktober 2017 kun je de Virtual Reality van Magritte nogmaals beleven tijdens de expo Magritte en de Zee in het Cultuurcentrum. In tussentijd wisselen tentoonstellingen en geleide wandelingen het aanbod voor de bezoeker in het najaar af.

 

Meer informatie: vzw Toerisme Knokke-Heist, 050 630 380