9 februari, 2018

Klassiek Leeft Vurig in St. Vincentiuskerk Ramskapelle

In het kader van Klassiek Leeft Vurig vindt op zaterdag 10 februari 2018 om 20 uur in het stemmige kerkje van Ramskapelle een concert plaats met Griet De Geyter, Wim Maeseele, Kris De Smet, Wouter Deconinck en het Broken Heart Trio.

Griet De Geyter en Wim Maeseele

Net zoals de dag van vandaag waren liefdesliederen in de renaissance-periode zeer populair, al zong men in die tijd vooral over de hoofse liefde. Sopraan Griet De Geyter en luitist Wim Maeseele zochten voor dit concert de allermooiste love songs uit de oude muziek samen, met o.a. liederen van John Dowland en tijdgenoten. Met zoetgevooisde melismen, passionele liefdesverklaringen en treurige liefdesverdriet-lamenten voert dit duo u een paar eeuwen terug de tijd in.

Kris De Smet en Wouter Deconinck

In 2014, na het allerlaatste concert van De Nieuwe Snaar in het Sportpaleis, nam Kris De Smet voorlopig afscheid van het podiumleven. Drie jaar later doet een gesprek met Marcel Ponseele hem goesting krijgen om de podiumtrap terug te bestijgen…
Samen met Wouter Deconinck (begenadigd klavecinist en organist, oprichter van het Hildebrandt Consort en notoir Bach-specialist) doet hij een greep uit het Snaarrepertoire om een aantal liedjes in een verrassend jasje te steken en opnieuw uit te voeren. Liefdesliedjes in het Snaaruniversum? Jawel, ze bestaan wel degelijk, weliswaar met een hoek af of met een scherp dan wel rafelig randje.

Het Broken Heart Trio
Het Broken Heart Trio brengt muziek die brandt van verlangen naar de onbereikbare liefde. Met zeemzoete melodieën, overgoten met close harmony en een vleugje humor, laten ze je wegdromen bij liedjes over galante mannen en platonische liefdes.

Ramsy Irany: gitaar, zang
Kevin Van Staeyen: viool, zang
Pieter Vandeveire: contrabas, zang