17 februari, 2017

Heist leeft van 25 tot 28 februari op het dolle ritme van de carnavalklakker

De vierdaagse van Carnaval Heist is een uitbundige en dolle happening. Talrijke evenementen en festiviteiten zorgen voor een uniek creatief en ludiek massa-event in onze badstad. Naast de gezellige kroegen in Heist kunnen de vele feestvierders ook terecht op tijdelijke sfeerlocaties. Op De Bolle is een overdekt sfeerplein voorzien met echte carnavalschlagers en enkele foodstandjes. Ter hoogte van de parking aan de Knokkestraat wordt een feestboulevard gerealiseerd met 2 feesttenten, een foodhut en de traditionele kermis. De parking ter hoogte van de Bondgenotenlaan – Kursaalstraat – Westkapellestraat wordt omgedoopt tot het Paljasplein met een overdekte publiekstribune. Op dinsdagavond staat er ook een feestelijke barstand op het Paljasplein.

Op zaterdag 25 februari 2017 start de openluchttentoonstelling van de carnavaltekeningen in de Graaf D'Ursellaan. Deze tekeningen worden door klasgroepen van de basisscholen uit Knokke-Heist gecreëerd. De winnende creaties prijken de hele krokusvakantie op publieke billboards in de sjiekste winkelboulevard van Heist. In de raadszaal van het stadhuis van Heist wordt om 15 uur de nieuwe Prins Carnaval, Bjorn I, officieel aangesteld. Om 14 uur kunnen de kleinste carnavalisten terecht op het kindercarnavalbal in de zaal Ravelingen.  Beide evenementen zijn gratis toegankelijk. De Heistse cafés worden vanaf zaterdagavond bijgestaan door 2 extra feesttenten op de parking van de Knokkestraat. Deze zijn stuk voor stuk garantie op een fantastisch gemaskerd feest.

Op zondag 26 februari 2017 om 9.30 uur is er de traditionele vissershuldemis in de Sint-Antoniuskerk, gevolgd door een bloemenhulde op het Vissershuldeplein. Om 14 uur start de grootste carnavalstoet van West-Vlaanderen door de straten van deelgemeente Heist. Deze parade met meer dan 30 grote praalwagens trekt jaarlijks 25.000 kijklustigen. Opnieuw wordt er die avond ferm doorgefeest tot zonsopgang.

Op maandag 27 februari 2017 gaat het er een stukje gezapiger en minder luidruchtig aan toe. Vele carnavalisten laten hun verkleedkostuum eventjes aan de haak hangen voor Sprotjesdag. 13 deelnemende cafés voorzien gratis sprot waarvan je vanaf 17 uur likkebaardend kunt smullen. Wie deelneemt aan de sprotjestocht en 6 verschillende stempels van de deelnemende cafés verzamelt, ontvangt een exclusief carnavalgadget en maakt bovendien kans op 1 meter bier! Ook het Bal van de Zeemeermin op het sfeerplein De Bolle is een aanrader.

Dinsdag 28 februari 2017 om 15 uur vindt in stadion De Taeye de ludieke verklede voetbalwedstrijd tussen de Plakkers en de Vissers plaats. Om 18.30 uur gooit Prins Carnaval voor de kleinste feestbeesten gratis snoepgoed vanop zijn prinsenschip op de markt van Heist. Vervolgens gaat op die locatie ook de popverbranding door. Ter afsluiting van de carnaval 4-daagse kan iedereen genieten van een feeëriek verlichte avondstoet, een uniek evenement in Vlaanderen.

Overdekte publiekstribune

De overdekte publiekstribune telt 200 zitplaatsen. Als je zeker wil zijn van een goed plekje dan kan je deze reserveren voor € 2 aan de balie van het Cultuurcentrum Scharpoord. De toegang tot de tribune is gratis bij aanvang van de zondagnamiddag- en dinsdagavondstoet.

Carnavalpas

Reis af naar carnaval Heist met de carnavalpas! Voor amper € 4 ga je heen en terug met tram of bus in West-Vlaanderen. De pas is te verkrijgen in De Lijnwinkels en is één dag geldig. De carnavalpas kan gebruikt worden op 26, 27 of 28 februari 2017.