17 april, 2018

Gemeentebestuur en Lakeside Paradise samen in de weer voor optimale waterkwaliteit in Duinenwatermeer

coccolietenkrijtVoor het derde jaar op rij dumpen vrijwilligers van Lakeside Paradise 32 ton coccolietenkrijt in het Duinenwatermeer. Het goedje is een verantwoord natuurlijk middel om algengroei te bestrijden. Het gemeentebestuur kocht voor 7000 euro krijt aan. Lakeside Paradise zorgt met 3 boten en een 6-tal vrijwilligers om de zakken over het meer te verspreiden.

Met de start van het nieuwe seizoen wil Lakeside Paradise dit jaar opnieuw een grote inspanning leveren om de waterkwaliteit van het Duinenwatermeer te garanderen. Zo zijn vrijwilligers er vorig jaren in geslaagd om met behulp van coccolietenkrijt de algengroei sterk te verminderen. Hierdoor hebben alle recreanten al 2 seizoenen ongehinderd kunnen watersporten. Een grote waterplas zoals het Duinenwatermeer ecologisch opnieuw in balans brengen, is evenwel een proces van jaren. Nu het water tot de ideale temperatuur van 10 graden °C is gestegen, onderneemt Lakeside Paradise dit jaar opnieuw deze actie tot 20 april 2018. De zakken van 25 kg worden opgestapeld aan de rand van het meer. Lakeside Paradise zet de nodige boten en teams in om alle zakken vakkundig te verspreiden over de volledige wateroppervlakte. 

Wie geïnteresseerd is om een handje mee te helpen, stuurt best een mail naar  info@lakesideparadise.be met de dagen en de uren waarop je kan helpen. Dan kom je in 1 van de vaartuigen en ga je met andere vrijwilligers aan de slag om het krijt uit te kieperen over het water. Ook mensen die kunnen varen zijn welkom. 

coccolietenkrijt