8 februari, 2018

Fundraising Zonta Club Damme bracht 8000 euro op

groepsfoto ZontaOp dinsdagavond 6 februari 2018 vulde Zonta Damme traditioneel de filmzaal van het Scharpoord met sympathisanten, clubleden en sponsors. Op het programma stond de  film Cargo van de jonge beloftevolle regisseur Gilles Coulier, bekend van Bevergem. Omwille van technische problemen in het CC Scharpoord werd uiteindelijk noodgedwongen gekozen voor een alternatief, I Daniel Blake. Een film geheel in overeenkomst met de Zonta-missie en gevolgd door een rijkelijke receptie dankzij de vele sponsors. De filmavond bracht uiteindelijk maar liefst 8000 euro op. De opbrengst van de filmavond gaat integraal naar projecten die vrouwen en kinderen ondersteunen. (foto Anne-Marie Maertens)

 

Volgende organisaties kunnen rekenen op een financiële steun van Zonta Damme:

  1. Huis Mensa: opvangtehuis voor kansarme vrouwen.
  2. Het Scharnier: studieondersteuning aan huis bij maatschappelijk kwetsbare gezinnen.
  3. Lucia : vrijwilligersorganisatie die financiële ondersteuning biedt aan kansarme gezinnen met jonge kinderen.
  4. De Kaba: een kleinschalige winkel met kruidenierswaren tegen betaalbare aankoopprijzen, waar kansarmen gratis of tegen fel verminderde prijzen, kwalitatieve voedsel- en huishoudproducten kunnen verkrijgen.
  5. We care for Uganda: enkele leden van Zonta Club Damme vervoegen een medisch-educatieve missie naar Uganda.

Zonta Damme maakt deel uit van de internationale organisatie Zonta die dynamische vrouwen verzamelt, actief binnen het economische, administratieve, culturele of sociale leven. Zontians zetten zich als vrijwilliger in om de legale, politieke, economische, gezondheids- en professionele status te verbeteren van vrouwen en kinderen, en dit zowel op regionaal als op internationaal vlak.